Az együttműködés mindig kifizetődő!

2015-09-24

Beszélgessünk többet egymással! Az egymással való kommunikáció a siker és a jövedelmezőség legfontosabb előfeltétele, amint arra a Google által készített egyedülálló felmérés is rámutatott.

A felmérés keretében 273 különböző méretű és különböző iparágakat képviselő amerikai vállalatnak tettek fel részletes kérdéseket. Az eredmények egyértelműek voltak: A válaszadók 73%-a meggyőződéssel állította, hogy amennyiben az együttműködést és az egységet jobban előtérbe helyező vállalati kultúrát tudnának teremteni, vállalatuk sikeresebb lenne, és vonzóbbá válna a tehetséges szakemberek számára. Arra a kérdésre, hogy mire van szükség egy ilyen szervezet létrehozásához, a vállalatok egyöntetűen kiemelték a fejlett, naprakész informatikai részleg fontosságát. Az új technológiák lehetővé teszik, hogy a munkatársak online módon folyamatosan kapcsolatban legyenek egymással, és részt vehessenek például a videokonferenciákon. Napjainkban már nem számít a tartózkodási hely, mivel az emberek távolról is kommunikálni tudnak egymással. A felmérés rávilágított, hogy továbbra is a személyes megbeszélések a legkedveltebbek, rohanó világunkban azonban nem mindig adódik erre lehetőség.

Azon vállalatok, amelyek saját megítélésük szerint kreatív munkakörnyezettel rendelkeznek, 88%-ban úgy vélekedtek: az együttműködés kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy az alkalmazottak jól érzik magukat a munkahelyükön. Különösen jó hatású, ha a munkatársak kortól, nemtől és munkatapasztalattól függően hatékonyan együtt tudnak működni. A jövő a sokszínűségé, ezért foglalkoztunk ezzel a témával kiemelten a Kinnarps korábban megjelent Trendjelentésében is. Amennyiben Ön még nem szerezte be a Trendjelentést, itt rendelhet egy példányt!