Színes kezdeményezés!

2015-12-04

Amikor 2006-ban Hildur Blad elindította a Fixa&dona blogot, a belsőépítészeti tervezés világában komoly szereplőként kezdtek vele számolni. Manapság ő Svédország egyik legnevesebb belsőépítészeti tervezője, aki magán ügyfeleknek és design szempontjából igényesebb vállalatoknak, például a Kinnarps vállalatnak is készít belsőépítészeti terveket!

„A Kinnarps számára az első megbízásom az volt, hogy spontán kiállítást hozzak létre a Wetterling Galériában a tavalyi bútorvásárral kapcsolatban. Most teljes erőbedobással dolgozok egy új termék és egy új koncepció elindításával kapcsolatos utolsó képeken, amelyek fejlesztésében részt vettem. Munkám nagy részét a projektekkel kapcsolatos vizuális kommunikáció tette ki: képeket készítettem az online felületre és a közösségi oldalra. Részt vettem a Kinnarps jövő évi bútorvásárra készülő standjának színrendszerének kiválasztásában is.”

Hildur hírnevét éppen a jellegzetesen könnyed színvilág alapozta meg. Tíz év után a dekoratív festékek üzletágában Hildur színszakértővé vált, önéletrajzában is számtalan színkurzus szerepel. Hildur szerint a belsőépítészeti tervezők legfontosabb eszköze a szín.

„A szín a formánál is lényegesebb. Az emberek a színt hamarabb veszik észre, mint magát a terméket. Így a színnel trükközni is lehet! A színekkel kihangsúlyozni és elrejteni is lehet, attól függően, hogy melyiket választjuk.”

Vannak olyan színek, amelyek jobban illenek a bútorokhoz?

„Minél kisebb az a terület, amelynél az adott színt alkalmazzuk, annál erősebb lesz a választható szín anélkül, hogy túl soknak éreznénk. Minden szín kis méretben működik; az számít, hogy milyen színekkel kombináljuk, és hogy mik a szoba követelményei. A sötét bútort nehezebbnek érezzük, és vizuálisan több helyet igényel. Ha nem akarjuk, hogy valami kitűnjön, világosabb színt kell használni.”

Mit jelent a szín a személyiség szempontjából?

„Szeretem a színeket. Az életet színeken keresztül látom, és állandóan keresem az izgalmas színkombinációkat. Ügyfeleim gyakran úgy érzik, hogy a szín hozzáad a beltéri tárolóelemekhez. Személy szerint én olyan környezeteket szeretek megalkotni, amelyek csak úgy „vannak”, amelyek kellemesek, békések és diszkrétek.”

Most mi a kedvenc színe?

„A koszos sárga. Melegséget ad az egyébként hűvösebb színkombinációimhoz.”

 

Adatok: Hildur Blad

KOR: 35.

FOGLALKOZÁS: Kreatív igazgató és belsőépítészeti tervező a WHY projektnél. A Fixa&dona belsőépítészeti tervezési blog írója az Aftonbladet Myhome.se nevű belsőépítészeti tervezési oldalán.

LAKÓHELYE: Tibro.

AKTUÁLIS MUNKA: Új színkezdeményezés a Kinnarps vállalatnak.

 

Fotó: Day Fotografi / Sara Landstedt