Kreatív irodák

2016-02-22

A kreativitás ösztönzéséhez nem kell az irodáját babzsákokkal és videojátékokkal felszerelnie, ahogy azt a Google tette. Afelől viszont semmi kétség, hogy a vállalat munkakörnyezete stimulálhatja, de akár el is nyomhatja az alkalmazottak kreativitását. Az alábbiakban nyolc hasznos tippet olvashat, amelyeket a legkreatívabb vállalatok átültettek a gyakorlatba az irodájuk tervezése során!

1. Nyisson az új értékekre
Manapság az emberek nem tekintenek akkora áhítattal a munkahelyükre, mint régebben. Számukra az a lényeg, hogy az egész működjön, legyen rugalmas, és érezzék jól magukat. Azok a szervezetek, amelyek ezt megértik, jelentős versenyelőnnyel fognak rendelkezni a toborzás és az új tehetségek megtartása terén.

2. Érje el, hogy az alkalmazott lehorgonyozzon
Minél rugalmasabbak vagyunk, annál fontosabbá válik a személyes interakció. A legkreatívabb vállalatok informális találkozóhelyeket alakítanak ki, amelyek megerősítik az emberek között kialakuló kapcsolatokat.

3. Hozza össze a különböző nézőpontokat
Jó módszer a sikeres munkahely megteremtésére, ha a különböző szakterületekben jártas alkalmazottak leülhetnek egymással egyeztetni, ami elősegíti a természetes együttműködést és visszajelzést. 

4. Hatékony kialakítás
Ahogy a munkahelyek egyre koncentráltabbak lesznek, egyre több helyen kezdenek praktikus megoldásokat alkalmazni, például nem hierarchikus irodákat alakítanak ki, hanem az alkalmazottak megosztják egymással az asztalokat, vagy otthonról dolgoznak, esetleg sorban ülnek egy padszerű bútornál. 

5. Támogassa a különböző munkamódszereket
A legnagyobb vállalatoknak általában számtalan különböző munkaterük van a különböző igények kielégítésére, pl. nyitott területek, ahol az emberek egy csésze kávé vagy valami harapnivaló mellett dolgozhatnak, illetve zárt terek, ahol az alkalmazottak magukban, csöndben végezhetik a munkájukat. 

6. Alkalmazzon holisztikus szemléletmódot az egészséggel kapcsolatban
A legjobb vállalatok azt szeretnék, hogy az alkalmazottaik jól érezzék magukat. Minél szorosabban dolgozunk együtt, annál fontosabbá válik a belső környezet védelme – az egészség és a produktivitás szempontjából egyaránt. Ez például olyan ergonomikus bútorok és eszközök használatát is jelentheti, amelyek nem tartalmaznak káros anyagokat, vagy a vállalat kihasználhatja a több természetes napfény előnyeit és a térelválasztók kisebbítését vagy eltávolítását.

7. Védje meg a márkát
Alaposan gondolja végig, hogy mit szeretne, hogy az irodája mit sugalljon a vállalatáról. Az Apple üzletei jó példák arra, hogy a környezet hogyan tükrözi a márkát. Hasonlóképpen a munkahely tükrözheti a vállalat történetét, híreit és értékeit.

8. Az iroda legyen átalakítható
A munkahelyi fejlődés legnagyobb ösztönzői a technológiai  fejlesztések. Jó ötlet segítségül hívni néhány szakértőt, akik tájékoztathatják arról, milyen irányba halad a technológia, és kialakíthat egy olyan irodát, amely hirtelen változás esetén is könnyen átalakítható.