Design a sikerért

2015-01-20

Ha jobban akarja érezni magát a munkahelyén, és jobban akar teljesíteni, fektessen be a belsőépítészeti tervezésbe. Kevés olyan dolog van, ami ilyen gyorsan hat az emberek hangulatára és produktivitási szintjére!

„Az emberek érezni akarják, hogy szükség van rájuk, és szeretnék azt is, hogy elismerjék az általuk elvégzett munkát. Az alkalmazottak sok időt töltenek azzal, hogy a vezetőség által közvetített jelzésekről beszélnek és megpróbálják értelmezni azokat” – mondja Sally Augustin pszichológus, akinek a szakterülete a környezet és a design alkalmazottakra gyakorolt hatása.A magunkról kialakított képünk gyakran összefügg a munkahelyi teljesítményünkkel. Ha egy személytelen szobában ülünk, esetleg zajos irodai környezetben, ahol valaki mindig félbeszakít bennünket, nehéz úgy érezni, hogy egyediek és fontosak vagyunk. Mindez pedig közvetlen hatással van a teljesítményünkre. Más részről viszont ha a vezetőség úgy mutatja ki a nagyrabecsülését, hogy az alkalmazottak által használt munkakörnyezetbe fektet, az elkötelezettség és a lojalitás mértéke automatikusan nő. Ezenkívül mindig jó ötlet megengedni az alkalmazottaknak, hogy részt vegyenek a folyamatban és döntsenek a munkahely berendezéséről. Így a munkaterek ténylegesen az alkalmazottak valódi szükségleteit fogják tükrözni.„Ha a vezetőség figyel ránk és meghallgat minket, azzal elismeri, hogy fontos, amit csinálunk. Ezért a jó design sokat jelent.
"Being seen and that management listens to you is an acknowledgement that what we do is important. So good design does mean a lot.