A jó dizájn okot ad a büszkeségre

2015-09-22

A dizájn jóval többet jelent egy kellemes belső térnél és egy kényelmes irodaszéknél. A dizájn a vállalati kultúra visszatükröződése!

Napjainkban minden vállalat arra törekszik, hogy munkatársait minél inkább bevonja a vállalat működésébe, illetve ösztönözze az innovációt. Sokan úgy gondolják, hogy a laza társasági összejövetelek ehhez bőven elegendőek: egy közös asztalitenisz-meccs, egy ital munka után pénteken, vagy évente egyszer közös utazás egy konferenciára. Ezek mind jó kezdeményezések, de hétfő reggelre rendszerint már senki sem emlékszik rájuk. A valódi változás a design segítségével valósítható meg. Olyan ez, mint amikor vendégségbe vagyunk hivatalosak, és szépen felöltözünk: így mi is jobban érezzük magunkat, és vendéglátóinkra is jó benyomást gyakorlunk, akik értékelik, hogy öltözékünkkel is megtiszteljük őket. A célnak megfelelő design ugyanígy büszkeséget és pozitív érzéseket kelt a munkavállalók és az ügyfelek körében egyaránt. Bebizonyították például, hogy sokkal hatékonyabban tudunk dolgozni természetközeli környezetben. Joggal merül fel a kérdés, hogy ezek szerint minden szobának zöld területre kell néznie, vagy ping-pong asztalt kell felállítani az iroda közepén? Hogyan kell a gyakorlatban értelmezni ezt az elképzelést? A vállalatoknak folyamatosan fel kell tenniük maguknak a kérdést, hogy milyen viselkedési formát és kultúrát szeretnének visszatükrözni a design segítségével. Az Amazon és az Apple ezt már jó pár éve felismerte, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a munkatársakat bevonja a helyi környezet kialakításának folyamatába.

„Ez akár olyan kis dolgokat is jelenthet, mint például az, hogy alkalmazottak véleményét is kikérik a munkahely világításának vagy hőmérsékletének kialakításával kapcsolatban. Ha az emberek azt érzik, hogy van beleszólásuk a folyamatokba, sokkal szívesebben vesznek részt a vállalat életében” – mondja Stefano Schiavon, PhD, a Berkeley egyetem építészeti karának segédprofesszora.

Az egyértelműen meghatározott, mindenki számára érthető és inkluzív célt képviselő design az első lépés az új és hatékonyabb vállalati kultúra kialakítása felé.

A Kinnarps ezt a „Next Office – Tevékenységalapú munka” elnevezésű átfogó megoldásával igyekszik érvényre juttatni, amely a belső terek mellett a teljes környezetre, valamint a vállalat által végzett üzleti tevékenységre is kiterjed.