Álomcsapat

2015-05-05

Hogy lehet az, hogy bizonyos csapatok a munkában mindig jobban teljesítenek, mint a többiek? Vagy hogy egy tiszteletreméltó és a témát ismerő polgárokból álló esküdtszék gyors ítéleteket tud hozni? A Kinnarps közelebbről tanulmányozott egy érdekes felmérést, ami arra kereste a választ, hogy mitől lesz egy csapat tökéletes!

Első és legfontosabb tényezőként valószínűleg az merül fel, hogy a vezetőnek karizmatikusnak és sikerorientáltnak kell lennie. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy ez így van. És az sem igaz, hogy a legtájékozottabb csapat teljesít a legjobban. A Massachusetts Institute of Technology egyetem által készített és a Science magazinban közzétett felmérés az előbbiek helyett három alapvető sikertényezőt állapított meg.

1. A legjobban a demokratikus rend működik, ahol mindenki elmondhatja véleményét.

2. Fontos előnyt jelent, ha képesek vagyunk értelmezni az arckifejezéseket és a csapat többi tagjában lejátszódó apró változásokat. Röviden a másokra figyelésről, a mások iránti figyelemről van szó.

3. És végül: minél több nő van a csapatban, annál jobb. 600-nál több munkacsoportot vizsgáltak, és azok a csapatok érték el a legjobb eredményeket, amelyekben a legtöbb nő volt. 

A felmérés az ötletelésre, azaz a brainstormingra és a logikai elemzésekre is kiterjedt. Ezek alkalmazását saját álomcsapatunk összeállításakor is érdemes lehet megfontolni. Nem mindig igaz az sem, hogy a leghangosabbak járulnak hozzá leginkább a csapatmunkához.