Izgalmas tervezői vállalkozás

2014-09-11

Izgalmas tervezői vállalkozás

A stockholmi Designgalleriet, amelyet épp most bővítenek ki, felkérte a Kinnarps vállalatot, hogy bútorozza be az új ingatlanját.

Öt évvel ezelőtti megnyitása óta a stockholmi Designgalleriet az izgalmas formák és tervezői kiállítások találkozási pontja. Ki ne emlékezne a Fuldesign nevű svéd tervezőcsoportra, amelynek tagjai nagy port kavartak a médiában, amikor fátylat adtak a svéd népviselethez? Vagy a Claesson Koivisto Rune tervezőtrió innovatív szőnyegkiállítására, amelyet a tokiói taxik ihlettek? Nem is beszélve a szex és tervezés kapcsolatával foglalkozó kiállítás hatalmas sikeréről... „Az egyetlen negatívum, hogy évente mindössze körülbelül 10 kiállítást tudtunk megszervezni, pedig jóval többre lenne igény.

Ez volt az egyik oka annak, amiért úgy döntöttünk, hogy új ingatlanba költözünk” – mondja az ötletet kezdeményező trendvadász, Stefan Nilsson. A Designgalleriet augusztus közepén egy régi garázsba költözött a Kammakargatan utcában, Stockholm központi részén, egy izgalmas környéken, és a garázs bebútorozására a Kinnarps vállalatot kérte fel. Az ingatlan lelke a gyönyörű tárgyalóterem, amelyet egy üvegházról mintáztak. A káprázatos, zöld növényfal és a bejáraton át beszűrődő fény gyönyörű hátteret biztosít a bútorokhoz. Az [n] sorozat konferenciaasztalát Esencia irodaszékek veszik körül, mindkét bútor a Kinnarps terméke. Az Esencia nyilvánvaló választás volt, mivel ez az egyik legkönnyebb szék a piacon, szétszerelve pedig újrahasznosítható, így környezetbarát opció. Egy tervezői galéria számára természetesen semmi sem lehet elég jó!