Beköltözik a Facebook

2013-11-21

Az amerikai IT óriás, a Facebook tovább gyarapodik. Mégpedig nemcsak a felhasználók számát tekintve, hanem fizikai értelemben is: bővül a kaliforniai székhely.

A Facebook pár nappal ezelőtt jelentette be, hogy megállapodtak egy 400 lakásos lakóterület építésében az alkalmazottak számára, amely csak egy kőhajításnyira található a vállalat kaliforniai Menlo Parkban lévő székhelyétől. Ahogy minden más is a híres Szilícium-völgyben, az apartmankomplexum is a luxus és a fiatalos, játékos stílus ötvözete lesz. Természetesen a babzsákok és a videojátékok nem maradhatnak el. Ezenkívül 1300 négyzetméternyi területet különítettek el a csak a lakók számára elérhető különböző szolgáltatásokra, lesz például kutyafürdő, kerékpárjavító műhely, kávézó és szupermarket.
A munkaerő-keresési verseny a Szilícium-völgyben egyre kiélezettebb, és a vállalatoknak új ötletekkel kell előállniuk, hogy vonzóbbak legyenek a tehetséges munkavállalók számára. A kérdés az, hogy a Facebook kezdeményezése valóban sikeres lesz-e, vagy csak egy háttérbe szorult ötlet marad az új munkaerő megnyerésére.