Fittséget Biztosító Mozgás

2016-08-30

Testének ergonomikusabb bútorra van szüksége ahhoz, hogy jobb legyen a közérzete. Angelica Bauer fizioterapeuta, a fitnesz rajongója pontosan tudja, milyen napi testmozgásra van szükség a legjobb eredmény eléréséhez.

A mindennapi életünkben végrehajtott csekély változtatások óriási eredménnyel járhatnak, vallja Bauer. Ha új, egyszerű szokásokat teszünk magunkévá, ez a folyamatosságnak és a tervezésnek köszönhetően jobb egészséget hoz magával. A módszer rendkívül hatékony, és egyáltalán nem időigényes. A napi testmozgás ugyanis egyszerű dolog, és annak is kell lennie – csak szánjunk rá időt, és csináljuk!

„Kerékpáron menjen munkába, szálljon le a buszról egy megállóval előbb, vagy ebédszünetben tegyen egy rövid sétát. Kávészünet helyett menjen ki a friss levegőre, és a felvonó helyett a lépcsőt használja. Ha ülőmunkát végez, akkor rendszeres időközönként álljon fel.” Ha ebédszünetben szeretné kiszellőztetni a fejét, ehhez Bauer az intervallum- vagy a köredzést javasolja.

„Ez a fajta rövid és intenzív edzés átfogó mozgást foglal magában. Az intervallumedzés begyújtja a test rakétáit, és gyors eredményt hoz, feltéve, hogy az ember minden belead.” A kezdők kíméletesen vágjanak bele, de ne féljenek a kihívásoktól. Így javítható az erőnlét és az állóképesség, és szemmel látható eredmények érhetők el. Az aktívabb életmód egyéb jótékony hatásai viszont jóval hamarabb jelentkeznek.”