A rugalmas Fields

2016-10-13

A rugalmas, moduláris Fields bútorsorozat a Kinnarps legújabb termékcsaládja, a Next Office™ koncepció építőkockáinak egyike. A Fields lehetőséget kínál arra, hogy mindenki az egyéni tulajdonságainak és igényeinek megfelelően testreszabhassa munkahelyét. Olle Gyllanggal, a dizájn mögött álló építésszel beszélgettünk.

HOGYAN SZÜLETETT MEG A FIELDS ÖTLETE?
„A Fields koncepció a Kinnarps által végrehajtott pontos elemzéseken és stratégiákon alapul. Így amikor bekapcsolódtunk a projektbe, a cél már adott volt, én pedig azt a feladatot kaptam, hogy – a Kinnarps csapatával együtt – megoldást találjak a már megfogalmazott igényre.”

MI VOLT AZ ELKÉPZELÉSE, AMELY EZZEL A MEGOLDÁSSAL MEGVALÓSULT?
„A Fields fejlesztéséhez kapcsolódó munka jórészt a különféle munkavégzési igényeknek és tevékenységtípusoknak megfelelő feltételek megteremtéséről szólt. Hogy a dolgozók a saját igényeiknek megfelelően, zavarás nélkül tudjanak dolgozni és koncentrálni, rövid szünetet vagy kisebb megbeszélést tartani. A privát és a közösségi igényeknek is meg kellett felelni, hogy az egyének és a csoportok is megtalálják a teret, amelyre szükségük van. A koncepció ezért nagyszámú modulra és funkcióra épül. A bútorok és a belsőépítészet a különféle elemek kombinálásával a felhasználók igényeihez és kívánságaihoz szabható. Az én elképzelésem az volt, hogy olyan megoldást kell találni, amely minden kombinációt lehetővé tesz, és a forma szempontjából működőképes. Egyensúlyt kerestem a puha, organikus ülőbútorok és a szögteles számítógép-képernyők között.”

MI A LEGJOBB MÓDJA A FIELDS HASZNÁLATÁNAK?
„Ahogyan én látom, a tér, az igények és a kontextus alapján építőelemeket és lehetőségeket hoztunk létre az építészek számára, amelyekből a megjelenés és a használat szempontjából egyaránt számos variációs lehetőséget kínáló jó, funkcionális környezetek alkothatók.”

MIVEL ELÉGEDETT LEGINKÁBB?
„Az egésszel és a részletekkel. Szerintem a Fields jól képviseli az új Kinnarpsot.”