Összpontosítson jobban!

2014-12-04

Összpontosítson jobban!

A számítógép előtt ülve gondolataink gyakran elkalandoznak. Ahelyett, hogy a feladatunkra összpontosítanánk, hirtelen eszünkbe jut a gyerekek házi feladata, vagy hogy mit vacsorázzunk, vagy hova utazzunk el a nyáron. Ez emberi dolog, mindannyiunkkal megesik.

De nem lenne nagyszerű, ha volna valamilyen technikai segédeszköz, amellyel félresöpörhetnénk a figyelmünket elterelő gondolatokat, egyúttal pedig a koncentrációnkat is javíthatnánk? Ez már nem a tudományos fantasztikum világa. Már létezik ilyen eszköz. A Melon kinézetre a fej- és hajpántokra emlékeztet, de a hasonlóságok sora itt véget is ér. A pántban található érzékelők figyelik az agy hullámait. A Melon Bluetooth-kapcsolattal csatlakozik számítógépéhez vagy mobiltelefonjához. Amint a figyelme elkalandozik, a hullámok az eddigitől eltérő mintát mutatnak, amiről azonnal értesítést kap. A Melon a jövő év elején kerül forgalomba, a pántot ugyanakkor már nagy sikerrel tesztelték számos vállalatnál.
„A Melon segít rávilágítani arra, hogy az agy hogyan viselkedik a különböző szituációkban, ezáltal megkönnyíti az újabb, tökéletesebb munkavégzési szokások kialakítását. Egyszerűen alakíthatunk ki átgondoltabb módszereket, és hatékonyabbá válhatunk” – mondta a cég alapítója, Arye Barnehama.