Négy tipp a praktikusabb környezetért

2015-05-21

Irodai környezetben még az apróbb változtatások is sokat számíthatnak: elégedettebbé tehetik a munkatársakat, és hatékonyabb lehet a munkavégzés. Az alábbiakban olvasható négy praktikus és egyszerű tipp, amelyet mi, a Kinnarps munkatársai örömmel osztunk meg Önnel. Olvasson tovább, és merítsen belőlük inspirációt!

1. A zajszint sok munkahelyen állandó zavaró tényező. Valaki túl hangosan hallgat zenét, más pedig folyton a mobilján beszél. Erre talán megoldást jelenthetnek a megfelelő hangelnyelők vagy térelválasztók. A következő irodai megbeszélésen szánjon pár percet arra, hogy felvázoljon egy irányelvet, amelyhez mindenki tarthatja magát.

2. A jó világítás szükséges a koncentrációhoz és ahhoz, hogy a munkavállaló elégedett legyen. Mégis sok munkahelyen elhanyagolják ezt a tényt. Pedig megéri az úgynevezett CFL izzókba fektetni. Energiatakarékosak, ráadásul ezek hasonlítanak legjobban a természetes fényhez. 

3. Fájó nyak, fejfájás és problémás hát. Önnek is ilyen panaszai vannak egy hosszú munkanap végén? Ellenőrizze az összes munkaállomást ergonómiai szempontból. A székek megfelelően vannak beállítva? Itt az ideje állítható magasságú asztalokat venni? Ne hanyagolja el az alkalmazottak közérzetének kérdését – ez a hiba további költségekhez vezethet.

4.  De komolyan, tényleg jó ötlet a nyomtatót egy szekrénybe tenni? Vagy a fénymásoló miért a tárgyalóteremben van felszerelve? Más szavakkal: Az irodai környezetben minden a céljának megfelelően van kialakítva? Csapatként fordítsanak egy kis időt és energiát a funkcionális munkahely kialakítására.