Francia virágok és méhek

2015-06-23

A Kinnarps Franciaország munkatársai a virágok és méhek szakértői. Nem a madaraké és a méheké, hanem tényleg a virágoké és a méheké. Ha az ügyfelek felkeresik a Kinnarps irodáját Párizs külvárosában, nemcsak a Kinnarps kiváló belsőépítészeti tervezői megoldásaival ismerkedhetnek meg, hanem egy környezetbarát ötlettel is. És még egy üveg mézet is kaphatnak!

Négy évvel ezelőtt a Kinnarps Franciaország pénzügyi vezetője, Stéphane Fouillard azon gondolkozott, hogy mihez kezdjenek az irodán kívül található mezővel. Szép volt a buja, zöld fű, de sokba került a fenntartása, és a mezőt tulajdonképpen nem használták semmire.

Ezért Stéphane egy hasznos zöld területet szeretett volna kialakítani, amellyel a munkatársak is jól járnak, és amely környezetvédelmi szempontból is ideális megoldás. Miután számos vállalattal konzultált, Stéphane végül kapott egy olyan ajánlatot, amely pontosan megfelelt az elképzeléseinek. A koncepció alacsony fenntartási költségeket ígért, gazdaságos megoldást jelentett a mező kezelésére vegyi anyagok használata nélkül, ráadásul kevesebb vízfogyasztással számolt.

 „A biológiai diverzitás érdekében rovarház és kaptár felállítását is javasolták” – mondja Stéphane Fouillard.

Most pedig a gyönyörű virágok között három kaptár is található. A megújult zöld terület egyik pozitív következménye pedig egy olyan termék, amelyet mindenhol szeretnek.

„Az alkalmazottak minden évben kapnak egy üveg mézet. Ezenkívül minden vásárló, aki felkeres minket, kap egy üveg friss Kinnarps mézet ajándékba.”

A kezdeményezés teljes mértékben összhangban áll a Kinnarps fenntarthatósági irányelvével, vagyis a biológiai diverzitás elősegítésével, a vegyszerek mellőzésével és a kevesebb vízfogyasztással – mindezt alacsony költséggel. Ráadásul izgalmas élmény látni, amikor a Kinnarps méhésze összegyűjti a mézet a kaptárokból.

„Úgy örülök neki, hogy beruháztunk ebbe az ötletbe. A vállalatnál mindenki rendkívül büszke a zöld területünkre” – foglalja össze Stéphane.