Változó igények

2015-09-08

Mivel csábíthatjuk cégünkhöz a fiatal, tehetséges munkavállalókat a jövőben? Korábban elég volt, ha egy jó vállalatnál megfelelő fizetésért dolgozhattak, céges autót és egyéb juttatásokat kaptak. A Z generációnak, azaz a 90-es években születetteknek azonban egészen más elvárásai és elképzelései vannak az életről és persze a munkáról is!

Vessünk egy pillantást az amerikai Adecco Staffing által végzett, Way to Work („Út a munka világához”) című, munkával kapcsolatos kutatás eredményeire. A cégek szempontjából öt fontos megállapítást érdemes kiemelnünk a Z generációval kapcsolatban.

  1. 83% szerint 3 évig érdemes egy munkahelyen maradni, majd ideje továbbállni. Egy aranyóra már nem hatja meg a Z generációt.
  2. 36% úgy véli, a fejlődési lehetőségek és a karrierépítés sokkal fontosabb, mint a magas fizetés.
  3. 32% álmai munkáját szeretné végezni tíz évvel azután, hogy a munkapiacra lépett. Hajlandóak bármit kipróbálni annak érdekében, hogy előreléphessenek.
  4. 19% szerint fontos az állandó munkahely. A többiek számára azonban kisebb jelentőséggel bír a biztonság és a fix jövedelem.
  5. 6% számára döntő szempont a fizetés mértéke a munka elfogadásánál. 94%-uk viszont más dolgokat tart fontosnak. A listán előkelő pozícióba került például az, hogy a cég erős márkát képviseljen, és ehhez világos fenntarthatósági és környezetvédelmi profil társuljon.

Mi a Kinnarps-nál már korábban felismertük a generációk közötti különbségeket, már az éves Trendjelentésben is foglalkoztunk a témával. További információk a www.kinnarps.com/trend weboldalon érhetők el.