Zöldebb világ

2015-10-22

Mi a közös Stockholmban és az etiópiai Addis Ababában? Néhány éven belül mindkét város megújuló energiaforrásokra cseréli a fosszilis energiahordozókat.

Világszerte már 96 város tervei között szerepel, hogy elektromos eszközeiket 2050-re már környezetbarát áramról működtessék. Mivel a széndioxid-kibocsátásért 75%-ban a világ városai felelősek, így a hír apró reménysugár a klímaváltozás sötét, borongós egén. Néhányan, köztük a kis dán sziget, Samsø vagy El Hierro a Kanári-szigeteken már teljesen önellátóak a zöld energiát illetően. De, mint mindig, most is a pénz az úr. Tudták például, hogy az USA-ban 57 milliárd dollárt költenek az infrastruktúrára 2030-ig? Ennek a százada is elég lenne ahhoz, hogy 50 amerikai városban bevezessék a környezetkímélő energiát.

Ha lassan is, de egyszer célt érünk. Mindenki közreműködése egyformán fontos. Mi itt a Kinnarpsnál büszkék vagyunk arra, hogy a teljes folyamatért felelősséget vállalunk. A nyersanyagoktól a kialakításon át egészen a tiszta anyagokból készült termékek felhasználásáig – A jobb munkahelyi légkörért. Mi tudjuk, hogy a fenntarthatóság jó a világ, és egyúttal az üzlet számára is. A munka során történtek pedig pozitív események láncreakcióját indítják útjára.