Éljen a 20. évforduló!

2014-11-20

Éljen a 20. évforduló!

Kalapot emelünk egy igazi Kinnarps klasszikus előtt, és gratulálunk a 6000-es és 8000-es irodaszéknek abból az alkalomból, hogy kiléptek a tinédzser korból, és 20. születésnapjukat ünneplik. Arne Ekbom, a Kinnarps tervezője beszél a cég valaha volt legnagyobb értékesítési sikeréről.

A 6000-es irodaszék 1994-ben történt piaci bevezetése felkeltette az irodai dolgozók érdeklődését az egész világon. A kényelmes ülés forradalmát indította el a hátukat és derekukat fájlaló emberek számára. Bámulatos, hogy két évtized múltán is folytatódik a siker. Testvérével, a 8000-es irodaszékkel együtt mostanáig 2 milliónál is több darabot adtunk el belőle. „Mi ennek az elképesztő népszerűségnek a valódi titka?”
Arne Ekbom projektvezetőt, a tervezési munka felelősét kérdeztük.
„Annak idején a kényelem a párnázás szinonimája volt. Most már többet tudunk. A jó irodaszéknek biztosítania kell, hogy a test ülés közben ne érezzen fáradtságot. Manapság az ergonomikus szék a dönthetőséget, az előre- és hátrahajlás lehetőségét jelenti, hogy a test ne legyen egyetlen merev pozícióba kényszerítve.”

A megoldás az úgynevezett Free Float rendszeren alapul. Hátradőléskor a lábak és a hát által bezárt szög növekszik, előrehajláskor az ülőlap a szék háttámlájától függetlenül mozog. Mintha a szék háttámlája és ülőlapja külön életet élne. Az ellenállás mértéke állítható a különböző testsúlyoknak megfelelően, és a szék bármilyen pozícióban és szögben rögzíthető.
- „Mi alkalmaztuk először ezt a mozgásformát, ami tulajdonképpen lehetővé teszi a test számára nagyon kényelmes finom 'mozgást' ülés közben” - mondja Arne Ekbom.

Az évek során a szék több modernizáláson ment keresztül, például az ötágú lábat és a karfákat újraterveztük, de az alapelképzelés nem változott. Az irodaszék forgalomba hozatalakor gyorson piacvezetővé vált, és a 6000-es/8000-es szék még mindig népszerű az egyedi munkahelyek kialakításakor. Ezen a napon egy picit hosszabb időre hátradőlünk a székben, és boldog születésnapot kívánunk neki.

A székről bővebb információt itt talál:
http://www.kinnarps.com/hu/hu/termekek-es-megoldasok/termekek/munkaszekek/termekek/?prodid=149233

A 20. éves szék előtt tisztelegve 2015. március 31-ig 20% engedménnyel juthat hozzá a forgószék bármelyik kiviteléhez. Itt léphet kapcsolatba velünk:
http://www.kinnarps.com/hu/hu/-page-header-links-/Kapcsolat1/