Különös világban élünk

2015-10-28

Az új, intelligens technológiákat azért tervezték meg, hogy azok megkönnyítsék az életünket, de tulajdonképpen most többet dolgozunk, mint valaha. Hogyan történhetett ez meg, és hogy alakítsunk ki jobb egyensúlyt a munka és a magánélet között?

A régi szép időkben ha valakit a munkaidő után akartunk elérni, felhívtuk otthon. Ha a telefon foglalt volt, vagy ha nem vették fel, másnap reggelig kellett várni, hogy az illetővel újra találkozzunk. Manapság sokan büszkélkednek azzal, hogy azonnal válaszolnak az e-mailjeikre. Nagy vagy kicsi, nem számít, és érkezhet a nap bármelyik szakaszában. Manapság több feladatot végzünk egyszerre, ami oda vezetett, hogy a munka életünk minden területén jelen van. Hosszú távon természetesen ez nem produktív, és aligha vezet egy fenntartható társadalomhoz. Napjainkban a kutatók azt tanácsolják, hogy értékeljük át az időhöz való hozzáállásunkat. Ha sokáig dolgozunk, az nem garancia a sikerre. Tulajdonképpen éppen az ellenkező hatást érjük el vele: garantált a stressz és a kiégés. Ezért fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy mivel töltjük el a napunkat. Legyünk csak őszinték:

• Hány hosszúra nyúlt megbeszélést lehetne kiváltani egy e-maillel vagy egy gyors telefonhívással?

• Azért dolgozunk sokáig, hogy lenyűgözzünk másokat, hogy azt gondolják, hogy lojálisak és tehetségesek vagyunk?

• Hogy lehetséges az, hogy néhányan annyival több mindent végeznek el, mint mások?

Nem az számít, hogy hány órát töltünk egy projekttel, hanem az eredmény. A kreativitás szellemében mi a Kinnarpsnál tevékenységalapú munkakörnyezetet alakítottunk ki, amelynek neve Next Office – ABW. Ez egy rugalmas és hatékony, holisztikus szemléletű megoldás a munkahelyen, amely időt és energiát takarít meg Ön és az alkalmazottai számára. Itt még többet megtudhat erről!

A Kinnarps kiállítási területe Clerkenwellben (London) jó példa a jövő munkahelyére és a 3E koncepcióra: együttműködés, elmélyedés és elmélkedés.