Megéri kedvesnek lenni!

2015-09-15

Mindannyian tapasztaltuk, milyen fájdalmas a faragatlan munkahelyi gúnyolódás. Kevés dolog veszi el jobban a munkakedvet. Emellett sajnos igen ragadós, és akár a teljes vállalati kultúrát is tönkreteheti. Ilyenkor vegyen inkább egy mély levegőt, számoljon el háromig, és gondolja át a választ!

„Ha az ember támadva érzi magát, az ösztönös reakció a visszavágás. Egyetlen meggondolatlan szó is mélységesen felkavarhatja az indulatokat, még ha nem is áll mögötte ártó szándék,” mondja Trevor Foulk, a Floridai Egyetem viselkedéskutatója.

Nem heves vitákról vagy dühkitörésekről van itt szó, hanem azokról a szükségtelen és udvariatlan megjegyzésekről, amelyeket általában stresszhelyzet vagy a közelgő határidő vált ki. Azokról, amelyeket legszívesebben azonnal visszaszívnánk, ha lehetne. 

Foulk kutatása egy igen érdekes jelenségre is felhívja a figyelmet: a negatív hatás akkor is terjed, ha az udvariatlan gesztus nem nekünk szól. Ha a vállalati kultúra olyan, hogy a mindennapos kommunikációba már beépült a durva viccek zsargonja, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy elkezdjük utánozni a többieket. Ez elsősorban a munkatársainkat érinti, de valójában az ügyfeleinkre is kihat.

„Az ilyen kultúrában nehéz különbséget tenni az őszinte dicséret és a szarkazmus között. Az emberek elbizonytalanodnak, és nem merik kimondani, amit valójában gondolnak. Ez pedig a munkakedvre és a kreativitásra egyaránt negatív hatással van,” folytatja Trevor Foulk.

A vállalatok számára tehát ugyanolyan fontos, hogy a munkahely funkcionális és rendezett legyen, mint a kellemes szociális környezet megteremtése. Ennek első lépése pedig az egymással szemben tanúsított megfelelő viselkedés, amelyről minden vállalatnak világos szabályzatban kell rendelkeznie. A kedvesség és a nagylelkűség nemcsak a saját magunk, hanem a vállalat hasznára is válik. És ne feledjük, hogy szavakkal ugyanolyan könnyű rombolni mint építeni.