A Kinnarps támogatja az UNHCR munkáját

2015-12-10

Már ötödik éve dúl a háború Szíriában. Milliók menekülnek el az országból, és a menekültek fele gyerek. A helyzet nagyon súlyos, és ezeknek az embereknek nagy szükségük van a segítségre. A Kinnarps úgy próbál segíteni rajtuk, hogy karácsonykor mindig egy bizonyos összeget adományoz az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának, az UNHCR-nek.

„Rendkívül örülünk neki és hálásak vagyunk érte, hogy a Kinnarps úgy döntött, hogy támogatja az UNHCR menekülteket segítő munkáját. A támogatásnak köszönhetően az UNHCR több menekült számára biztosíthat meleg és biztonságos helyet télre” – mondja Amelie Häger, az UNHCR vállalati partneri kapcsolatokért felelős svédországi munkatársa.

Az ENSZ szervezete, az UNHCR védelmet próbál biztosítani a háború és üldözés elől menekülők számára. Az UNHCR segélycsomagokat oszt szét, harcol a menekültek emberi jogaiért, és a hontalanok számára jobb jövőt biztosít. A Kinnarps vállalatnál régóta hagyomány, hogy a karácsonyi ünnepek alatt kifejezi nagyrabecsülését az alkalmazottai felé. Idén ennek jegyében egy kollektív ajándékot juttatunk el az UNHCR számára.„Úgy gondoljuk, hogy a mai brutális és kemény világban rendkívül fontos, hogy a Kinnarps kifejezze szolidaritását, és hogy szociálisan felelősségteljesen cselekedjen. Egész évben próbálunk ennek megfelelően cselekedni, de karácsonykor ez kicsit talán még fontosabb” – mondja Kjell Strandberg, a Kinnarps HR-es igazgatója.