A Kinnarps lekapcsolja a lámpákat

2015-03-26

A Kinnarps „Jobb hatás” nevű környezetvédelmi és fenntarthatósági kezdeményezésének keretében március 28-án részt veszünk a „Föld órája” nevű eseményben. Svédországi és németországi gyárainkban 20:30-tól egy órára minden lekapcsolható villanyt lekapcsolunk.

„A Kinnarps számára a klíma napjaink egyik legfontosabb környezetvédelmi kérdése. Ezért szeretnénk részt venni ebben az eseményben és jelezni, hogy komolyan vesszük a klímaváltozást, és világszerte több millió emberrel együtt fel szeretnénk hívni a figyelmet erre a témára” – nyilatkozta Johanna Ljunggren, a Kinnarps ökocímkézésért felelős munkatársa.

Európa legnagyobb irodai belsőépítészeti tervezési megoldásokat kínáló vállalataként a Kinnarps példát szeretne mutatni a még fenntarthatóbb fejlődés terén. Hosszú távú feladatunk része, hogy részt vegyünk a világ legnagyobb, klímával kapcsolatos eseményében, a Föld órájában, és támogassuk azt. 

„A világ klímája változik, és a globális átlaghőmérséklet még tovább fog emelkedni, ha nem csökken az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása. A Föld órájával megmutathatjuk a hatalmon lévőknek, hogy sokan aggódunk emiatt, és sokan szeretnék egy klímatudatos társadalomban élni, globális és lokális viszonylatban egyaránt” – mondta Johanna Ljunggren.

Az eseményt szervező WWF becslései szerint szombaton világszerte körülbelül két milliárdan fogják lekapcsolni a lámpáikat. Az idei év témái a szállítási, húsfeldolgozási, lakhatási és gazdasági kérdések, és hogy ezek hogyan hatnak a bolygónkra. A Kinnarps már hetedik éve minden évben részt vesz az eseményben, mivel a Kinnarps számára természetesen mindig is fontos volt a környezetvédelem kérdése.

„Nem elég minden évben egy órára lekapcsolni a lámpákat. Az teljes üzletvezetési módszerünket is át kell vizsgálnunk. Az a fontos, amit az év hátralévő részében teszünk. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy csökkentsük az energiafogyasztásunkat és hatékonyabban működjünk, ezáltal csökkentve a klímára gyakorolt hatásunkat. Például a svédországi gyárak között leggyakrabban közlekedő teherautó biodízellel működik, amely csökkenti a fosszilis szén-dioxid kibocsátását és ezáltal a klímára gyakorolt hatást” – magyarázta Johanna Ljunggren.