SZÍNEZZÜK ÚJRA!

2015-12-17

A Kinnarps még színesebb lesz! A közeljövőben újabb hét izgalmas színt mutatnak be. Beszélgettünk Christina Wiklunddal, aki a Kinnarps szövetekkel és anyagokkal foglalkozó termékmenedzsere, valamint a Kinnarps Colour Studióban (KCS) ő felel a textilekért és az anyagokért.

Meséljen a Kinnarps új, színes kezdeményezéséről!

„2016-ban, most először minden anyaghoz színeket mutatunk be, beleértve természetesen a fát, a fémet a műanyagot és a szöveteket is. Gyakorlatilag „belemárthatjuk” egy bizonyos színbe a teljes bútordarabot. Ez egyfajta harmóniát teremt az anyagtípusok között.”

Mely színek kerültek ezidáig előtérbe?

„A sötétkék, a fekete, a szürke és a piros a visszatérő színek. 2010. óta azonban, amikor is rengeteg új anyagot és csodás színeket hoztam be, már szélesebb skálát kínáltunk, így változni kezdett a trend. Már láthatunk erősebb színeket is, mint a narancssárga, a zöld, a cseresznyepiros, a lila vagy a sárga. Ez azt mutatja, hogy a vásárlók mernek színeset választani és ebbe pénzt fektetni.”

Ha visszagondol, melyik szín nem működött sosem?

„Minden színnek megvannak a korszakai. Ha egy szín iránt csökkeni kezd az érdeklődés, kivesszük, a helyére pedig népszerű, új színt teszünk! Divatosak maradunk.”

Mi alapján választ?

„Figyelem, mi az aktuális trend. Részt veszek különböző kereskedelmi vásárokon, trend szemináriumokon, például Li Edelkoortén, aki most a legfőbb guru a világon. Továbbá követem a divatházakat is, mint például a Louis Vuittont, a Ralph Laurent és a Chanelt. 0-24-ben a trendekkel élek!”

Ha választania kellene egy trendet, amely a leginkább inspirálja, mi lenne?

„Az egyes kultúrák népművészete, ahol az erős színek dominálnak.”

Mi a véleménye a szín pszichológiáról?

„Hihetetlenül érdekesnek találom, mi is alkalmazzuk a Kinnarpsnál azt, milyen hatással vannak a színek ránk.”