Éljen a hosszú élet!

2015-11-17

A jövőben a nyugdíjkorhatár nem 65... nem is 75... sőt még csak nem is 95 év lesz... Az első ember ugyanis már megszületett, aki akár 150. születésnapját is megélheti. Természetesen ez az egész társadalmunkat – beleértve a munkahelyünket is – fenekestül felforgatja.

Csak naponta egy tabletta, és majdhogynem az örökkévalóságig élhet. Kutatók már végeztek sikeres vizsgálatokat egereken, amelyek képesek voltak visszafordítani az öregedés folyamatát, ezzel gyakorlatilag visszafordították az idő múlását... Ezzel egy időben a nanotechnológia szakértői milliónyi nanorobotból álló immunrendszeren dolgoznak, amelyek belépnek a testünkbe, és bármilyen problémát képesek orvosolni, kezdve a megfázástól egészen a súlyos betegségekig.

Csodálatos érzés abba belegondolni, hogy irányíthatjuk a halált, ám azzal, hogy egyre tovább élünk, számos nem várt probléma és kihívás merül fel. A sors iróniája, legalábbis úgy tűnik, hogy a hatvanas évek generációjára úgy emlékezünk majd, mint az első generáció, amely először pusztítani kezdte a bolygót, majd folytatta a jövő nyugdíjainak szétbombázásával...

Mi a Kinnarps-nál már kiemeltük a jelentősen hosszabb munkával töltött élet következményei és az általa nyújtott lehetőségek témáját legutóbbi  Trendjelentésünkben.

Először találkozunk ugyanis azzal a történelem során, hogy egyszerre négy generáció dolgozik egy adott munkahelyen, ez pedig azt jelenti, hogy mindenki boldogságával törődni kell, és mindenkinek meg kell találnia a számára megfelelő munkakörülményeket. Fontos megjegyezni, hogy egy 20 éves és egy 70 éves alkalmazottnak valószínűleg teljesen más igényei vannak a munkahelyen, ám a környezetnek mindkettejük számára vonzónak kell lennie.

Gondoljunk csak bele, milyen különbségek lehetnek akkor egy 20 éves és egy 150 éves között... Trendjelentésünkben többet tudhat meg a többgenerációs munkahelyekről és arról, mit érdemes már ma megfontolnunk. Itt letöltheti!