Varázslatos mobiltelefon – vagy mégsem?

2015-03-24

Egy hónap sem telik el úgy, hogy ne jelennének meg újabb és újabb telefonok, amelyek egyre okosabbak, és mind több fantasztikus szolgáltatást és funkciót kínálnak. Közülük azonban valószínűleg a Cicret Bracelet visz el a pálmát. A Kinnarps szemügyre vette a telefont, amely a bőrre vetített érintőképernyőt használ. Ez aztán valóban viselhető technológia!

Az Apple legendás alapítója, Steve Jobs szinte mindig a következő szavakkal zárta előadásait: „És van még valami...” Ezt követően bemutatta a valódi újdonságot az elképedt közönségnek. Noha a Cicret Bracelet egy francia projekt, bizton állíthatjuk, hogy még a kivételes tehetségű vállalkozóként elhíresült Jobs is felkapta volna rá a fejét. Magát a technológiát egy okoskarkötő rejti, amely projektorként vetíti ki az érintőképernyőt a karra.

A lézervezérlésű érzékelőknek köszönhetően a Cicret Bracelet ugyanúgy használható, mint bármely más telefon. De vajon működik-e majd a gyakorlatban is? A befektetők szerint igen, a készülék kritikusai azonban úgy vélik, hogy a technológiai kihívások leküzdhetetlenek. A Cicret Bracelet még csak koncepcióként létezik, de maga az alapjául szolgáló ötlet valóban izgalmas.