Megbeszélés milliókért

2016-10-18

A vállalatok és a szervezetek folyamatosan azon dolgoznak, hogy hatékonyabbak legyenek, és fokozzák a termelést – miért van az, hogy az emberek ritkán kérdőjelezik meg a rossz megbeszéléseket?

Hanyagul megírt napirend, rossz világítás, kőkemény székek és késők, akik öt perccel a megbeszélés kezdete után kopognak az ajtón. Ismerősen hangzik? A svéd szellemi alkalmazottak éves megbeszélésköltsége meghökkentő módon 170 milliárd svéd korona, amely a GDP 4 százalékának felel meg. Ez azt jelenti, hogy egy 100 főt alkalmazó vállalat évente csaknem 30 millió svéd koronát költ megbeszélésekre, és ebben nincsenek benne az előkészületek és az utazás költségei. De a kutatások szerint a megbeszélések fele rossz minőségű és időpocsékolás.
Ezért ne vegye félvállról a megbeszélésekre való felkészülést, legyen jól tájékozott és elkötelezett – és fordítson figyelmet az inspiráló környezetre is. A jó megbeszéléskultúrával rendelkező vállalatoknak nem jelent akkora problémát a stressz, elégedettebbek az alkalmazottaik, és még a belső e-mail is kevesebb. A Kinnarps vállalatnál kiindulási pontunk a Next Office-ABW nevű, munkahellyel kapcsolatos holisztikus szemléletmód, amelybe a belsőépítészeti tervezési megoldásoktól a hangok, fények és színek megtervezéséig minden beletartozik. További információ itt!