Stockholmi találka

2014-07-09

Európa hatvan vezető építésze gyűlt össze Stockholmban, hogy a formatervezésről értekezzenek, és nem utolsósorban együtt tartsák meg a nyári napforduló svéd ünnepét.

A nyári napforduló napja talán a legpihentetőbb ünnep Svédországban. Ilyenkor összejönnek a barátok és a családtagok, jókat esznek, és körbetáncolják a virággal díszített póznát. Az ünnepléstől még a legzárkózottabb emberek is megnyílnak. Hát lehetne ennél alkalmasabb időpontot találni arra, hogy különböző országokból érkező emberek találkozzanak? Svédország tizennégy vezető formatervezési márkája, köztük a Kinnarps termékmárkái, a Materia, az NC Nordic Care és a Skandiform számára ez az esemény kiváló alkalmat jelent arra, hogy összefogva egy különleges találkozóra hívják vendégeiket a svéd nyári napfordulós formatervezési hétvégén.
„Az idei már a második ilyen rendezvényünk. Európa hatvan vezető építésze érkezett Németországból, Hollandiából és Angliából Stockholmba a nyári napforduló hetére” – nyilatkozta Anders Wisth projektvezető.
De miről is volt szó a rendezvényen?
„Az építészek villámlátogatás keretében felkereshették a cégek bemutatótermeit. Ez kiváló alkalmat teremtett a cégek számára, hogy bemutatkozzanak, és a termékeiket is megmutassák.”
Milyen programok voltak még?
„Ellátogattunk a királyi palotába, és Stockholm korábbi városépítésze tartott kiváló előadást a városról építészetiszempontból.”
Maradt idő ünneplésre is?
„Természetesen, a sűrű program ellenére bejártuk Stockholm szigeteit, emellett belekóstoltunk a nyári napfordulón fogyasztott hagyományos svéd fogásokba, így a heringbe és a pálinkába is.”