Vegyülés a sikerhez

2014-12-18

Vegyülés a sikerhez

Hogyan lehet növelni az eladási számokat és a munkával kapcsolatos elégedettséget? A titok nyitja: engedjük, hogy a különböző osztályok munkatársai a cégen belül vegyüljenek. Az eredmény varázslatos.

Samsung, Yahoo, Facebook, Google... mind a világ legnagyobb cégei közé tartoznak, és most már az is közös bennük, hogy ugyanazon elgondolás mentén alakítják ki új székhelyüket: olyan munkahelyeket teremtenek, amelyek ösztönzik a munkatársakat a vegyülésre! A legjobb ötletek ugyanis akkor születnek, amikor legkevésbé várjuk őket. A kávégépnél, a folyosón, a konyhában...
"Semmiképpen sem akkor, amikor a monitorunkat bámuljuk naphosszat. Az új központunkat úgy építjük, hogy az emberek szó szerint ne tudják elkerülni egymást." – árulja el Scott Birnbaum, a Samsung Semiconductor alelnöke.
Ugyanezen elgondolást követve a Facebook olyan irodaházat épít Kaliforniában, amely lényegében egyetlen hosszú, 1,5 kilométeres szoba. A klasszikus hierarchiák eltűntek. Most már minden arról szól, hogy az emberek ne csak a saját részlegükön dolgozókkal legyenek napi kapcsolatban.
"Nagyon sokat változott a helyzet, hiszen a mérnökök az üzletkötőkkel együtt ebédelnek." – folytatja Scott.
Az irodai költségek kapcsán eddig mindig kizárólag a négyzetméterárakról szólt a megbeszélés. Mostanában azonban már inkább arról, hogyan lehet a legjobban kihasználni minden egyes négyzetmétert – ami gyakran sokkal érdekesebb kérdés. Hol tudjuk a legjobbat kihozni az emberekből a munkahelyen? A legjobb példa egy nagy amerikai gyógyszertárlánc, amely sehogy sem értette, hogy az eladási számok miért változnak olyan nagy mértékben hétről hétre. Úgy döntöttek, hogy szenzorokat erősítenek 50 legjobb üzletkötőjükre, akik együtt összesen 7 milliárd dollárt hoztak a cég konyhájára. Az eredményekből kitűnt, hogy eladásaik heti 10 százalékkal nőttek, amikor aktívabb volt a munkakapcsolatuk a többi osztályon dolgozó kollégáikkal.