Több (és jobb) kommunikáció

2014-04-01

Biztosan ön is érzi néha úgy, mintha a falnak beszélne, vagy hogy a másik teljesen félreérti, amit mondott. Az alábbiakban néhány tanácsot olvashat azzal kapcsolatban, hogyan fejlesztheti kommunikációs készségeit az irodában.

Tegyük fel, hogy a munkahelyén, a kávéautomata melletti beszélgetés során elejt egy megjegyzést. Teljesen ártatlan megjegyzés volt, mégis azonnal elindul a pletyka. Ismerős a helyzet? Az emberek számára gyakran okoz problémát, hogy pontosan kommunikálják a mondanivalójukat. Tor Nørretrander dán filozófus és tudós számos izgalmas kutatást végzett a 1990-es években, és arra a következtetésre jutott, hogy amikor valakivel nyugodt körülmények között beszélgetünk, akkor is csak minden második szavára figyelünk. Képzelje el, mennyivel nehezebb a helyzet egy stresszes és zajos egyterű irodában, pláne ha tíz perc múlva le kell adnia egy feladatot...
Az alábbiakban Sam Ford, a Peppercomm stratégiai kommunikációs ügynökség egyik igazgatójának egyszerű, de annál hasznosabb tanácsait ismertetjük azzal kapcsolatban, hogyan kommunikálhatunk egymással hatékonyabban.
1. Ne játsszon a mobiltelefonjával - inkább koncentráljon a beszélgetőpartnerére, legyen az a felettese, egy munkatársa vagy egy ügyfél.
2. Igyekezzen beleképzelni magát a másik ember helyébe. Vajon mit próbál Önnel közölni? Viszonyuljon empatikusan a másikhoz.
3. Ne támasszon túlzott elvárásokat a másikkal szemben. Más szóval ne beszélje agyon beszélgetőpartnerét!
4. Óvatosan bánjon a teljesítmény számszerűsítésével. A technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már nagyon könnyű különböző kimutatásokat összeállítani az ügyfelekről és az alkalmazottakról. Nem szabad azonban elfelejtenie, hogy emberekről van szó...
5. A sikert ne pusztán számokban mérje. Helyezzen hangsúlyt az emberi értékekre is.
6. Ha tényeket közöl, tegye azt átlátható módon, és hivatkozzon a forrásra. Ezzel alátámaszthatja álláspontját és megerősítheti hitelességét.