Merjünk játszani a munkahelyen!

2014-04-29

Nem titok, hogy a szigorú, hagyományos irodai környezet nem kifejezetten ösztönzi a kreativitást. A svédországi Lund Egyetem által végzett kutatás szintén ezt támasztja alá, és azt javasolja, hogy rózsaszín vattacukor legyen a tárgyalóteremben.

Új központjával a Google globális vezető szerepet vállalt a modern irodatervezésben, hiszen aGoogleplex épületében minden megtalálható a tekepályáktól kezdve a jógateremig és a szoborparktól a masszázskabinokig. Minden, ami elképzelhető! A Lund Egyetem kutatója, Samuel West megvizsgálta, hogyan hat a kreativitásra a munkahely játékossága. Vagy egyértelműen fogalmazva: a nevető és vidám emberek könnyebben lesznek kreatívak. De hogyan értelmezzük ezt a munka világában?
West kutatásában a vizes palackokat vattacukorra cserélték a tárgyalóteremben, és a vizsgálat résztvevői játékfegyverekkel lövöldözhettek egymásra. Képtelenség? Az! De a bizarr dolgok emelték a hatékonyság szintjét. Az igazság az, hogy együtt szórakozva a munka is könnyebben megy. De a játékfegyver lehet, hogy mégsem a legjobb választás minden munkahelyen...