Pozitív negativitás

2014-10-30

Pozitív negativitás

Mindannyian hallottunk a boldog és pozitív munkahelyi légkör fontosságáról. Azonban Alexander Kjerulf, a világ egyik vezető munkahelyelemző kutatója más véleményen van: a megfelelő mértékű zsémbességnek is megvan az előnye.

Németországban működik egy információtechnológiai vállalat, amely „boldogsági szerződést” ír alá az alkalmazottaival. Aki nem boldog és nem nevetgél a munkahelyén, azt hazaküldik. Ez persze szélsőséges példa, de egyértelműen olyan, amely akár indokolható is lehet. Elvárás a pozitív hozzáállás még stresszes, nehéz helyzetekben is. De valóban ez legyen a cél minden esetben? Az ellenvélemény egyik képviselője Alexander Kjerulf, a „Happy hour is 9 to 5” („Boldog óra 9-től 5-ig”) könyv szerzője. Egy sokat tárgyalt kutatásában azt a megállapítást tette, hogy a pozitív hozzáállás egyértelműen előnyös, de csak mértékkel adagolva.
„Óriási gond van az összes pszichológiai önsegítő könyvvel. Könnyű beleragadni a világukba. A valódi érzések visszatartása komoly következményekkel járhat otthon és a munkahelyen egyaránt” – mondja Alexander Kjerulf.
A következőkben öt példa mutatja be, hogy Alexander szerint miként képes a túlzottan pozitív gondolkodás összekuszálni a dolgokat.
1. Felmérések újra és újra kimutatják, hogy ha az alkalmazottakat pozitív hozzáállás tettetésére kényszerítik, az növeli a környezetükben tartózkodók stressz-szintjét.
2. A munkahelyükön boldogtalan és stresszes embereken nem segít a pozitív hozzáállás. Épp ellenkezőleg!
3. A negatív érzések részét képezik az életnek és a munkának egyaránt. Nem elkerülni kéne ezeket, hanem hasznosítani.
4. Az eltúlzott pozitív gondolkodás a munkahelyi problémák szőnyeg alá söpréséhez vezet.
5. Senkire sem lehet ráerőltetni a boldogságot. Ironikus módon a boldogság egyetlen útja az összes érzés szabadon engedése. És az egész erről szól: ismerni a saját személyes tulajdonságokat – a jókat és a rosszakat egyaránt.