Az együttérzés kifizetődő!

2015-03-10

Az utóbbi időben felkapott beszédtémává váltak a fenntartható épületek. De a fenntarthatóság gondolata vajon emberi kapcsolatokra is alkalmazható? A munkahelyi életünket érintő legújabb és legjelentősebb trend jelenleg az együttérzés fontosságát hirdeti. A Kinnarps ezzel kapcsolatosan a Stanford Egyetem izgalmas kutatását vette górcső alá.

A múltban a vezetőkkel szemben az volt az elvárás, hogy szorosan tartsák a gyeplőt. A vezetőség tekintélyelvűen irányított, és gyakran félelemkeltéssel igyekezett az alkalmazottakat kordában tartani. Ma azonban ennél már többet tudunk. Kifizetődő együttérzést tanúsítani a munkatársak irányába. Az empátiát tanúsító szervezeteknél és vállalatoknál alacsonyabb a fluktuáció, a működés pedig hatékonyabb. Azok a vállalatok azonban, ahol a vezetők könyörtelenül kirúgják az alkalmazottakat, gyakran úgynevezett szervezeti ellenállással szembesülnek, amikor is a személyzet akár ártani is próbálhat a vállalatnak. Ugyanakkor attól, hogy a munkahelyen előtérbe kerül az együttérzés, a vezetők még nem válnak bizonytalanná és határozatlanná. A kutatások ugyanis egyértelműen kimutatták, hogy az együttérzést tanúsító vezetők jóval hűségesebb és motiváltabb alkalmazottakkal rendelkeznek. 

„Szoros összefüggés van az együttérzés és a hatékony munkavégzés között. Az együttérzés úgynevezett proszociális viselkedést vált ki, ami azt jelenti, hogy az emberek hajlandók segíteni egymásnak” – nyilatkozta Daniel E Martin, a Stanford Egyetem professzora.

És mint minden esetben, úgy most is felülről kell elindítani a változásokat. A vezetők alakítják a cégen és a személyzeten belüli szemléletmódot.