Felelősségvállalás a jövőért

2015-06-02

A Kinnarps a kezdetektől fogva nagy odafigyeléssel keresi az optimális hatékonyságot kínáló – és a környezetterhelést minimalizáló – megoldásokat. Ennek fényében vállalatunk most elindítja a THE BETTER EFFECT elnevezésű kezdeményezést, amely megtestesíti mindazt, amit mi a Kinnarpsnál a fenntarthatóságról gondolunk. A kezdeményezéssel összefüggésben bemutatjuk új fenntarthatósági jelentésünket is, amelyből kitűnik, hogy a környezetvédelem terén folytatott kemény és jól szervezett munkánk meghozta gyümölcsét.

Környezetvédelmi és minőségi okok miatt is fontos számunkra, honnan származnak az általunk használt nyersanyagok. Napjainkban például a Kinnarps által feldolgozott faanyagok 94 százaléka igazolt és ellenőrzött forrásból ered, ezzel pedig élen járunk az iparágban.

„Addig nem leszünk elégedettek, amíg ez az érték 100% nem lesz, vagyis a termékeinkhez szükséges összes faanyagot ellenőrzött vagy igazolt forrásból nem szerezzük be. Környezetvédelmi és minőségi okok miatt is tudnunk kell, honnan származnak és mit tartalmaznak az általunk használt nyersanyagok. Ezt az ügyfeleink is eleve elvárják. A nehézséget az jelenti, hogy megtaláljuk a szigorú elvárásainknak megfelelő beszállítókat” – nyilatkozta Tomas Ekström, a Kinnarps fenntarthatóságért felelős vezetője.

A Kinnarpsnál már nagyon régóta törekszünk arra, hogy a lehető legtisztább anyagokat használjuk. Ez az elv a teljes gyártási láncra kihatással van: a nyersanyagok kiválasztásától és előállításuk körülményeinek figyelembevételétől a használatukkor ránk gyakorolt hatásukon át egészen a késztermék életciklusa végén való újrahasznosításáig. 

Ahol mások csupán székeket és asztalokat látnak, ott a Kinnarps lehetőségeket lát a jövő fenntarthatóbbá tételére. Olyan megoldásokat keresünk, amelyekkel biztosítható, hogy a teljes gyártási láncban optimális hatékonysággal működjön. A Kinnarps fenntarthatósági jelentésében is szerepel például, hogy 28 százalékkal csökkentettük szén-dioxid-kibocsátásunkat 2012 óta.

„Optimális szállítási rendszert alakítottunk ki azzal, hogy teherautóinkat a szállítási ütemtervük szerint rakodjuk meg, mindkét irányban fuvarozunk velük, rakterüket pedig mindig szinte teljesen, legalább 90%-ban feltöltjük. Ezzel minimalizálható a panaszok száma, csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás, az ügyfelek pedig elégedettebbek lesznek. Folyamatosan keressük a még jobb megoldásokat, a gyáraink között sokat közlekedő teherautóink például biodízellel üzemelnek” – közölte Tomas Ekström.

A környezetvédelem terén végzett munkánkról többet tudhat meg itt.