Tér a kibontakozáshoz

2014-05-20

Hogyan lehet javítani a munkatársak közérzetét úgy, hogy egyúttal jobban is teljesítsenek? A tevékenységalapú munkakörnyezet kialakítása okos megoldás lehet.

A tevékenységalapú munkahelyek megjelenését sokan kétkedve fogadták, és azonnal megrettentek. Tényleg beválhat az ilyen munkakörnyezet?
„Az emberek megszokták, hogy saját íróasztaluk van, ez biztonságérzetet és egyfajta identitást ad nekik. Ezért rendkívül pozitív érzés volt, amikor rájöttünk, mennyire jók a tevékenységközpontú munkahelyek” – nyilatkozta Bodin Danielsson építész, aki a Stockholmi Egyetemen és a Királyi Műszaki Intézetben szerzett PhD fokozatot építészetből.
Számos példa van arra, hogy a kezdeti kétkedés lelkesedésbe fordul át, ami növeli a kreativitást és az elégedettséget. Amikor a Microsoft 2010-ben úgy döntött, hogy amszterdami központjában a hagyományos irodát tevékenységalapú környezetté alakítja át, kezdetben jelentős volt az ellenállás. Senkinek sem volt saját asztala vagy széke, még a felső vezetőknek sem. Fél év elteltével azonban egyetlen munkatárs sem akart volna visszatérni a régi munkakörnyezethez. A tevékenységalapú munkakörnyezet azonban csak akkor válik be, ha a munkatársak rendelkezésére áll a mobil munkavégzéshez szükséges technológia. Lehetőséget kell biztosítani nekik arra, hogy bárhol és bármikor dolgozzanak.
„Azt tapasztaljuk, hogy jelenleg hatalmas az érdeklődés az általunk megalkotott tevékenységalapú munkakörnyezeti koncepció, a Next Office, ABW iránt” – közölte Henrik Axell a Kinnarps koncepciófejlesztője.
„Sokan felismerik az előnyöket, és azonnal át akarják rendezni az irodájukat. Azonban semmiképp sem szabad elfeledni, hogy bármilyen változtatás előtt elemzést kell végezni. Itt nemcsak arról van szó, hogy az irodát különféle környezetek alapján átrendezik, hanem az egész szervezetnek magáévá kell tennie a tevékenységalapú megközelítést, és a kialakított környezetnek is támogatnia kell ezt a munkavégzési stílust. Ezért mindig azt javasoljuk, hogy végezzenek alapos vizsgálatot, és fordítsanak kellő időt és energiát arra, hogy a szervezetben mindenkit megnyerjenek, és megértessék velük a változásokat.
Melyek tehát a döntő fontosságú előnyök?
Minden terület hasznosítható és hatékonyan kihasználható, emellett a tevékenységalapú munkahely megkönnyíti a spontán megbeszélések összehívását, és serkenti a kreativitást is,. Közelebb hozza egymáshoz a munkatársakat, akik az irodában bárhol megoszthatják egymással a tapasztalataikat. Emellett pusztán ergonómiai szempontból is rendkívül előnyös, ha a munkatársak az aktuális feladatnak megfelelően átmehetnek egyik munkaállomástól a másikhoz. Erről szól tehát a tevékenységalapú munkakörnyezet: aki okos beruházásokat hajt végre alkalmazottai javára, végül élvezheti ennek gyümölcsét.

A Kinnarps Next Office, ABW koncepciójáról többet tudhat meg itt.http://www.kinnarps.com/en/International/InteriorSolutions/NextOffice/