ŰRHAJÓS IRODA

2014-01-22

A videojátékok tervezői fantáziavilágokat és történeteket alkotnak. Nem csoda, hogy a munkahelyük kialakítása is meglehetősen fantáziadús. Üdvözöljük a támadás alatt álló román űrhajón!

El tudja képzelni, hogy egy olyan irodában dolgozik, amely teli van misztikus űrlényekkel? A 2o nevű, videojátékokat tervező romániai vállalat irodáit felkeresni olyan élmény, mintha valamelyik játékuk világába lépnénk be. Az Ezzo Desing nevű építészeti vállalat kapta a megbízást, hogy innovatív, egyedi és a természet által ihletett tervet készítsenek az iroda számára, amely a vállalat tevékenységét is tükrözi.
„Az ügyfél telefonhívása azonnal felkeltette az érdeklődésünket a megbízás iránt. Az eredmény egy űrhajó lett, amelyet megszállt a természet, a főszereplő pedig a Nagy Sötét Gomba” – mondja Stefan Lazar, az Ezzo Design munkatársa.
 A természet mint misztikus megszálló hatalom az épület egész belső terében visszatérő motívum. A sötét gomba graffitiként több helyen is látható a falakon, a buján zöld nyílt táj pedig szinte átveszi a hatalmat az irodán.
Kérdés, hogy milyen hatással lesz a belsőépítészeti tervezés a 2o programozóira. Vajon a jövőben csak űrhajós és növényinváziós videojátékokat kódolnak majd?