Üljön kényelmesen és dolgozzon hatékonyabban!

2015-08-27

Nehezére esik a munkára koncentrálnia? Előfordulhat, hogy a nem megfelelő belsőépítészeti környezet tehet róla. Ha kényelmesen ül, teljesítménye akár 15 százalékkal is növekedhet. A Kinnarps csapata a legkényelmesebb fotelben ülve olvasgatja az erről szóló igen érdekes felmérést.

Be van állva a háta? Fáj a könyöke? Könnyen elterelődik a figyelme? Mindenki tudja, hogy milyen fontos a megfelelő munkakörülmények megteremtése. Mégis nagyon sokan nem foglalkoznak ezzel, és meggondolatlan döntéseket hoznak. Ez sokba kerülhet még nekik.

„Elképesztő, hogy milyen sokan dolgoznak le hosszú munkanapokat egyáltalán nem megfelelő székeken és asztaloknál ülve. Egy idő után fájni kezd itt-ott, de nem foglalkoznak vele, folytatják ugyanúgy,” mondja David Rempel, aki ergonómiát hallgat a Kaliforniai Egyetemen.

A jó belsőépítészethez intelligens megoldások kellenek. A munka akkor hatékony, ha ezek a megoldások igazodnak az alkalmazottak szükségleteihez. Az egészségügyi problémák száma így csökkenni fog, az elvégzett munka minősége pedig javul. Manapság egyre gyakoribb, hogy egy időben több feladatot kell végeznünk. A felmérések azt mutatják, hogy a gondosan megtervezett munkakörnyezet akár 15 százalékkal is javíthatja a kreativitást és a hatékonyságot. Mi több, ha kényelmesebben ülünk, kevesebb helyesírási hibát vétünk!