Álomba ringató környezet

2015-05-12

A tárgyalóterem kényelmesen van berendezve és a legújabb technikai berendezésekkel van felszerelve, Ön mégis úgy érzi, hogy egy idő után lecsukódnak a szemei. Mi lehet a probléma? A Kinnarps technikai jelentése felébreszt minket a szunyókálásunkból.

A legtöbb munkahelyen tökéletes hőmérséklet van beállítva. A praktikus szobai termosztátoknak és szigetelési megoldásoknak köszönhetően a hőmérséklet forró nyári és hideg téli napokon is 20 fok körül van. De előfordulhat, hogy az áramszámlák csökkentésére való törekvések miatt a szellőzést elhanyagolják. Belegondolt már abba, hogy néha munka közben ki sem lehet nyitni az ablakot?

Ez pedig túl magas szén-dioxid-szinthez vezet. A normál kültéri szén-dioxid-érték körülbelül 380 ppm. De egy rosszul szellőző munkahelyen ez az érték akár jóval 1000 ppm fölé is emelkedhet. Még rosszabb a helyzet a szűkös tárgyalóteremben, ahol sokan tartózkodnak. Ezért ha úgy gondolja, hogy Önnek és a kollégáinak is egyre nehezebb koncentrálni, és délután ásítozni kezdenek, ellenőrizzék a szellőzést!