Praktikus bútor

2014-08-25

Bemutatkozik a Clip! A Clip a jövő irodabútora.

Manapság mindenki Fredrik Mattsonról beszél.  A bútorai az egész világon láthatók a legkülönbözőbb kontextusokban: a tekintélyes Metropolitan Operában, New Yorkban vagy akár Pedro Almodóvar Megtört ölelések című filmjében, és ha figyelmesen nézzük a világsztár Rihanna Russian roulette című klipjét, észrevehetjük, hogy az énekesnő Fredrik egyik foteljében foglal helyet.
„A tervezési folyamat számomra mindig ugyanarról szól, mégpedig a lehetőségteremtésről. Nem engedem, hogy számítógépes programok vagy technikai akadályok szabjanak nekem határt. Néha a folyamat éveken keresztül is elhúzódhat. Folyton vázlatokat készítek, elvetem az ötleteket és rajzolok, amíg a terv tökéletes nem lesz.”
Fredrik a Kinnarps egyik termékmárkájához, a Materia családhoz tervezte meg a forradalmi Clip bútordarabot. A Clip részben fotel, részben szék és részben munkaasztal. Íme, máris itt van a modern irodákba való tökéletes bútordarab!  És ahogy az Fredrik ötletei kapcsán gyakran előfordul, csodálkozunk, hogy korábban ez másnak miért nem jutott eszébe. A Clip munkaállomásként, illetve a tárgyalások során kényelmes bútordarabként is használható.
„A terveimet mindig szembesítő szándékkal alkotom meg. A bennük rejlő ötletnek és az előnyöknek azonnal nyilvánvalónak kell lenniük.”
Ez tényleg Fredrikre vall!