Okos belsőépítészeti tervezés - okos alkalmazottak

2015-09-10

A nyugati világ irodai alkalmazottainak 20%-a szenvedett már életében stressz okozta sérüléseket a rossz ergonómia következtében. Már néhány kisebb befektetetés is csodákat tesz az irodai környezettel, mely közvetlenül és hatékonyan hat ki munkatársaink egészségére és hatékonyságára.

Hányszor ülünk végig egy egész napot a számítógép előtt görnyedve, és legfeljebb egy rövid ebédszünetet iktatunk be, vagy néhányszor gyorsan kiugrunk a kávéautomatához! Önnek is ismerős a helyzet, ugye? Az ülő életmódnak és a gyakori monoton rutinfeladatoknak magas ára van. Fejfájás, ízületi fájdalmak, folyamatos megerőltetésből származó sérülések... És akkor még nem is szóltunk arról, hogyan hat ez az örömteli munkavégzésre és a produktivitásra. Kutatások kimutatták, hogy a rossz bútorzat nem pusztán fizikai értelemben van rossz hatással ránk, hanem hangulatunkra és energiánkra is kihat, ráadásul lustábbá, kényelmesebbé és kevésbé kreatívvá válunk. Éppen ezért minden vállalatnak kiemelt figyelmet kellene fordítania a belsőépítészeti tervezésre, hiszen mi sem kerül többe egy cégnek, mint a beteg és figyelmetlen alkalmazottak.

Mi a Kinnarps-nál ezért bevezettük az ún. Next Office tevékenységalapú koncepciót. Ez egy összetett, változásra irányuló projekt, amely mindent figyelembe vesz, kezdve a szervezettől, a környezeten át, egészen az  alkalmazottak összes specifikus igényéig. Átfogó megoldást ugyanis csak alapos elemzés után lehet kidolgozni. Lépjen velünk kapcsolatba, ha még többet szeretne tudni!