A legfrissebb tavaszi újítások

2014-06-25

Mit szólna olyan íróasztalhoz, amely megjegyzi a személyes beállításait? Vagy egy modern konferenciakanapéhoz, amely sutba vágja a hagyományos tervezési elképzeléseket? Utánajártunk, milyen izgalmas újításokkal áll elő a Kinnarps ezen a tavaszon.

Emlékszik még, milyen volt az élet akár néhány évvel ezelőtt? Rettegtünk attól, hogy elmulasztunk egy telefonhívást, ezért reggel 9-től délután 5-ig az asztalhoz voltunk láncolva apró, aktáktól hemzsegő boxainkban. Nem is beszélve a tárgyalóhelyiségekről, amelyek berendezése mindenhol nagyjából azonos volt, hosszú széksorokkal és hatalmas konferenciaasztallal. Úgy festettek, mintha egy megbeszélés megtartásához legalább egy tucat emberre lett volna szükség. Berendezésük formális és kissé merev volt. Mindez azonban napjainkra egészen megváltozott. Társadalmunkban a munkahelyi környezet esett át a leggyorsabb és leggyökeresebb átalakuláson. Ez természetesen nagyban köszönhető a technológiai fejlesztéseknek. Ha egy egész irodát hordozunk a zsebünkben, és minden szükséges adat hozzáférhető a számítási felhőből, akkor teret engedhetünk új elképzeléseknek és újításoknak. A napjainkban megfigyelhető egyik legdominánsabb tendencia a rugalmasság fokozására irányul: a bútoroknak több funkciót is el kell látniuk, és igazodniuk kell az új helyzetekhez és környezetekhez. Meghonosodtak a tevékenységalapú munkahelyek. Ebben az írásban közelebbről is megvizsgáljuk a Kinnarps legizgalmasabb újításait.

Product Launch Spring 2014. from Kinnarps Group on Vimeo.

Oberon – esztétika és a funkcionalitás

A Kinnarps immár 25 éve mutatta be az első függőlegesen állítható íróasztalát. Akkoriban sokan megkérdőjelezték hasznavehetőségét, a Kinnarps azonban már akkor is a saját útját járta.
„Nagyon fontos számunkra, hogy élen járjunk az innovációban, ezért különösen büszke vagyok legújabb projektünk végtermékére, amely a valóban rendhagyó gondolkodás eredményeként született meg” – közölte Per Enskär, irodai íróasztalokért felelős nemzetközi termékmenedzser.
Az Oberon egy intelligens íróasztal, amely a tevékenységalapú munkahelyen felmerülő összes elvárásnak megfelel. Ergonómiai és ötletes funkciói közül egyet szeretnénk kiemelni: a különleges vezérlőegységet, amely a felhasználó igényeinek megfelelően programozható. A felhasználónak nem kell időt és energiát fordítania arra, hogy az íróasztal magasságát állítgassa, mivel az egyszerűen „megjegyzi” a személyes beállításokat.
Az Oberon termékcsalád íróasztalból, tárgyalóasztalból és dohányzóasztalból áll, amelyek különféle méretben és formában kaphatók.
Azon gondolkodik, honnan származik a termékcsalád neve? Ennek külön története van. Az Oberon Shakespeare Szentivánéji álom című művében szereplő tündérkirályról kapta a nevét. Ennek megfelelően ez az asztalcsalád olyan, mint Shakespeare színműve: egyedi, innovatív, ugyanakkor klasszikus alapokon nyugszik.


Libra – a mozgás ihlette

A legújabb gondolati irányvonalak szerint egyre fontosabbá válik, hogy a bútorok multifunkciósak legyenek, kreatív gondolkodásra sarkalljanak, és elősegítsék az emberek közötti kommunikációt. Létezik-e erre jobb példa, mint a Libra? Játékos, hullámformájú kanapé, amely legalább annyira szemet gyönyörködtető, mint amennyire csodásan kényelmes, nyitott kialakítása révén pedig könnyedén elhelyezhető modern és klasszikus környezetben is.

„A Kinnarps hatalmas szín- és szövetválasztékának köszönhetően szinte végtelen a kombinációs lehetőségek száma” – jegyezte meg Ulrika Liffner, fotelekért, kanapékért és fogadási kellékekért felelős nemzetközi termékmenedzser.
Kávézás és gyors megbeszélés: a munkahelyek átalakulásával egyre nagyobb kereslet mutatkozik az ehhez szükséges, lezser stílusú bútorok iránt. A Libra jól megérdemelt helyre kerülhet a helyiségben.


Combine – alkossa meg saját asztalát

Szögletes vagy kerek? Nehezen talál olyan dohányzóasztalt, amely tökéletesen megfelel az igényeinek? Hadd javasoljuk a Combine asztalcsaládot, amely a kombinálhatóság szem előtt tartásával született meg. Ön választhatja meg az asztal formáját, anyagát és magasságát a számtalan lehetőség közül. Ha a Combine-t választja, Ön dönt. Miért ne kombinálhatna össze négy vagy öt asztalt?
„Számos esetben látjuk, hogy a cégek saját maguk szeretnének személyre szabott, kifejezetten rájuk jellemző, egyedi bútorokat alkotni. Ilyenkor tökéletes választás a Combine” – nyilatkozta Ulrika Liffner.


Prim – ötletes és hangelnyelő

Mi zavarja az embereket a legjobban a munkahelyen? Szinte teljes az egyetértés abban, hogy az idegesítő zajok rengeteg energiát vonnak el munka közben. A Kinnarps ezért felkérte Christian Halleröd tervezőt, hogy hozzon létre olyan ötletes és funkcionális térelválasztót, amely megoldást jelent erre a problémára. Így született meg a Prim, egy elegáns és rendkívül praktikus, mennyezetre, padlóra és íróasztalra rögzíthető, hangelnyelő térelválasztókból álló termékcsalád. Érdemes megjegyezni, hogy a Prim az Acoustic Facts vizsgálócéggel közösen elvégzett teszteken és értékeléseken esett át, amelyeken kitűnően szerepelt. Emellett a Kinnarps a párnázáshoz a re:fill nevű egyedi, gyártási hulladékból előállított anyagot használja. Ez is jól mutatja, mennyire fontos szem előtt tartani az anyagok teljes élettartamát „a bölcsőtől a sírig”.