A JÖVŐ BÚTORA

2013-10-08

Milyen lesz a jövő rugalmasan használható irodája? A Kinnarps jelenleg több új és izgalmas termék bevezetésén dolgozik. Munkánk során számtalan területről gyűjtünk inspirációkat a méhsejttől kezdve a legújabb technológiai innovációkig. Ezek a bútorok már a jövő bútorai!

Ki a legokosabb tervező?

Természetesen maga a természet! A Kinnarps ezért a Trixagon bútorhoz, amely az idei év egyik legizgalmasabb új terméke, a természetből merített ihletet. A bútorcsaládhoz íróasztalok, bárszékek és tárolóegységek is tartoznak, amelyeknek alakját a hatszögletű méhsejtekről, hópehelyről, illetve teknőspáncélról mintáztuk. A méhsejtek építéséhez hasonlóan a Trixagon bútorcsalád elemei is egymáshoz illeszthetők, kisebb vagy nagyobb csoportokban is, az Ön igényeinek megfelelően.
„A Trixagon célja, hogy a fejlődés és a párbeszéd előtérbe helyezésével megkönnyítse a tanulást, a kommunikációt és a tanítást” – mondja a tervező, Anne Reinholdt.

A Trixagon bútorcsalád elemei nemcsak alakjuk, hanem színük miatt is jól kombinálhatók egymással, így a végeredmény rendkívül izgalmas lesz. Az íróasztalok és a tároló bútorelemek nyír, bükk vagy tölgy laminált változatban, illetve fehér és világosszürke színű felülettel is kaphatók. Ezüstszürke és fehér fémlábak a bútorcsalád minden eleme számára kérhetők.

A jövő irodáiban viszont természetesen a jövő székeire is szükség van. Daniel Figueroa tervező alkotta meg a Drabert Esencia nevű stabil és ergonomikus irodaszékeit, amelyek a legkifinomultabb igényeknek is megfelelnek. A munkaállomások egyre inkább tevékenység-központúak, és egy munkahét alatt sokan használhatják azokat. Ezen okból kifolyólag az Esencia székek könnyedén személyessé tehetők az egyszerűen és logikusan kezelhető karoknak köszönhetően. Ráadásul az Esencia irodai székek új esztétikai minőséget jelentenek, a funkcionalitás és a stílus szempontjából egyaránt.
„Az Esencia székek saját lélekkel és személyiséggel rendelkeznek” – állítja Daniel Figueroa. 

A jövő munkahelye viszont nemcsak jól megtervezett, hanem ergonomikus és felhasználóbarát is, egy olyan terület, ahol az ismétlődő terhelés miatti sérülések (RSI) átgondolt tervezéssel megelőzhetők.

A Kinnarps új termékeinél a kulcsszó a rugalmasság. A bútornak könnyen használhatónak és sokoldalúnak kell lennie, ami a jövőben az irodaterek egymással való megosztása miatt alapkövetelmény lesz. A Multicom asztalcsalád megalkotásakor a tervezők a Trixagon bútorokhoz hasonlóan abból indultak ki, hogy a munkahelyünkön napjainkban gyors változások zajlanak le. Az alkalmazottak dolgozhatnak egyedül vagy csoportosan egy hatalmas Multicom asztal körül. A bútorcsalád mindenféle megbeszéléshez és munkamódszerhez kitűnő választás, legyen szó tevékenységalapú vagy rögzített egyéni munkaállomásokon alapuló munkavégzésről. A számos praktikus funkcióval rendelkező íróasztalok a stílusos és modern multimédiás megoldásoknak köszönhetően megfelelnek a modern kor technológiai kihívásainak. Az asztalon hálózati és csatlakozóaljzat is található, ezenkívül az asztalba LED világítás is beépíthető. A fejlett technológia ellenére a Multicom összeszerelése rendkívül egyszerű, és nincs szükség hozzá semmilyen szerszámra, mivel a szerelés kézzel is elvégezhető.

A Kinnarps jelszava a modern design. Kitűnő példa erre az [e] széria bútorcsalád. A bútorsorozat elemei nem pusztán tárolóegységek.  Székként, hangelnyelő elemként vagy akár térelválasztóként is használhatók! A lehetőségek száma végtelen. Az [f] city széria irodai íróasztala szintén rendkívül praktikus darab. Az okosan megtervezett asztal legtöbb technikai funkciója, például a lábak mozgatásához szükséges motor, az aljzatok és kimenetek az asztallapba vannak beépítve. Ez rendkívül előnyös azok számára, akik a könnyen takarítható felületek hívei.

A Kinnarps termékeiben a skandináv örökség is gyakran felfedezhető. A [P] sorozat irodai íróasztalait letisztult és egyenes vonalak, valamint egyértelmű funkcionalitás jellemzi. A klasszikus stílusú asztalok asztallapjának magassága természetesen rugalmasan alakítható, így bármilyen modern munkakörnyezetbe tökéletesen beleillenek.

Volker W Eysing, aki a design világában folyamatosan kihívásokat keres, napjaink egyik legizgalmasabb tervezője. A Martin Stoll megbízásából tervezett Senor  bútorsorozatnál, amely irodai íróasztalokból, tálalószekrényekből és tároló bútorelemekből áll, a vonalak teljesen egyedi összjátéka figyelhető meg.
„Ha van egy ötletem, általában gyorsan lejegyzem azt egy darab papírra. Ha az ötlet nem megy ki a fejemből, tudom, hogy megéri tovább dolgozni rajta.”

A Senor  szép és forradalmi bútorait izgalmas anyagkombináció jellemzi: a tervező a meleg fafelületeket porszórt felületekkel ötvözi.

 

A jövő megérkezett!