Tökéletes egyensúly

2016-05-13

Ülve vagy állva dolgozni? A válasz pedig: mindkettő – egy új svájci tanulmány szerint.

Az utóbbi időben a kutatások arról írnak, hogy a hosszú ideig tartó ülés egészségügyi kockázatai sűrűn és gyorsan jelentkeznek – de mi a helyzet az egész napos állással?

A zürichi Health Sciences and Technology (egészségkutató és egészségtechnológiai intézet), akik világelsők a munkahellyel kapcsolatos ergonómiai kérdésekben, úgy döntöttek, részletesebben megvizsgálják a kérdést, az eredmény pedig elgondolkodtató.

„Arra kértük kutatócsoportunkat, hogy üljenek le és tartsanak rövid szünetet óránként és egy 30 perces ebédszünetet.” De hamar kiderült, hogy ez nem elég. A résztvevőknél izomláz és izomgörcs lépett fel, ami hosszú távon bizonyára hátfájdalmakhoz és egyéb panaszokhoz vezet”, magyarázza Maria Gabriela Garcia, vezető kutató.

Tagadhatatlanul érdekes, ha figyelembe vesszük, hogy a fél világ ép testű lakosságának több mint 75 százaléka állva tölti munkanapjait.

Tehát, mint a legtöbb dolognál az életben, itt is fontos, az egyensúly fenntartása, ezért az állítható magasságú asztalok adják a legjobb megoldást a munka közbeni testtartás rugalmas és könnyű változtatásához, továbbá jobb ergonómiát is teremtenek.

A Kinnarpsnál széles választékot biztosítunk – akár egy teljes asztalrendszert keres hosszabb megbeszélésekhez vagy egy kisebb asztalt, kialakítjuk az ideális megoldást az Ön számára.