A harmonikus iroda összetevői

2016-05-06

H=(B9+E8)+(MB7+OK6)-U7… Nem, ez nem egy teasüti összetevőinek listája, hanem a kellemes munkahelyi légkör egyenlete. Az egyik legfontosabb összetevő pedig... természetesen a belsőépítészeti tervezés!

A Peldon Rose belsőépítészeti vállalat 1000 irodai dolgozóval készített mélyinterjút, majd összeállítottak egy egyenletet, amelyben a H harmóniát, a B bizalmat, az E elfogadást, a MB munkahelyi barátságot, az OK otthoni kényelmet, az U pedig unalmat jelent. Az egyenlet súlyozása visszatükrözi a felmérésben adott válaszokat.

Teljesen egyértelmű volt például, hogy mindenki számára fontos, hogy megbecsüljék munkáját, illetve támogatást kapjon vezetőitől és munkatársaitól, illetve hogy jó kapcsolatot ápoljon munkatársaival.

A boldogságindex másik fontos tényezője a belsőépítészeti tervezés: a válaszadók 65 százaléka szeretné, ha munkahelye fantáziadúsabb bútorokkal lenne berendezve, és egyetért abban, hogy az egyhangú kialakítás negatívan befolyásolja hangulatát. Figyelemre méltó, hogy a válaszadóknak csupán 27 százaléka nyilatkozott úgy, hogy hozzáféréssel rendelkezik valamelyik tárgyalóteremhez, és ez sokszor zavaró számukra.

„Ha azt szeretnénk, hogy a vállalat munkatársai a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák, először is egy olyan irodát kell kialakítani, ahol minden négyzetcentiméter a kreativitást és a hatékonyságot szolgálja” – mondja Jitesh Patel, a Peldon Rose munkatársa.