A szakértő választása!

2016-03-07

Stefan Nilsson Svédország egyik legelismertebb trendszakértője. Ezért természetes volt, hogy ki kell kérnünk a véleményét a legutóbbi Stockholm Furniture Fair bútorkiállításon bemutatott főbb trendekről. A lentiekben olvasható Stefan jelentése.

1. Szőnyegek! Manapság az összes klasszikus tervezővállalat kollekciójában megtalálható a szőnyeg. Egy szoba nem teljes szőnyeg nélkül, és ha amiatt aggódik, hogy a szőnyeg a padlón összekoszolódhat, felakaszthatja azt a falra.

2. Az általam kevésbé kedvelt rózsaszínen kívül, amely az idei év színe, a sötét színek, mint például a zöld, a kék és a burgundi is divatosnak számítanak. Az intenzív sötétzöld és a denimkék árnyalatok feldobják a falakat, és kitűnően illenek a világosabb fából készült bútorokhoz, illetve idén nagyon népszerűek a burgundi színű részletek is (például párnákon).

3. Megint nyitottabbá tesszük az irodatereket. A tíz évvel ezelőtt népszerű magas háttámlájú és letakart fotelek manapság már egyáltalán nem divatosak. Mostanában az irodát főként találkozások lebonyolítására és ötletcserére használjuk. A minimalista munkahelyet már felváltotta a rendezetlenebb, személyesebb stílus, hogy lehessen látni, ki dolgozik az adott helyen. Ez a trend még tartja magát, de manapság a munkahelyeken egyre gyakrabban használnak kicsi, hordozható fadobozokat, amelyekben a munkatársak tárolhatják a holmijaikat.

4. Kis asztalok mindenhol találhatók, az irodában és otthon is. A nagy dohányzóasztalok helyett egyre inkább elterjednek a kis asztalok vagy az asztalalapok több kis felső résszel, amelyeknél ötvözik a márvány, a fa, a gránit és a linóleum anyagokat.

5. A lámpák továbbra is fontos szerepet játszanak a belsőépítészeti tervezésben. A szerelvények jobban a figyelem középpontjába kerülnek, mint maga a lámpa – egy lámpa legyen stílusos és lenyűgöző. Ne menjenek el mellette szó nélkül! Erre kitűnő példa volt a kiállításon az ebola elleni védőruhából készült lámpa.