A világ legjobb munkahelye

2015-01-06

A világ legjobb munkahelye

Ha Ön dönthetne munkahelye kialakításáról és vezetéséről, milyen szempontokat tartana fontosnak? Két kutató, Robb Goffey és Garreth Jones három éven keresztül beszélgetett több száz vezetővel a világ minden tájáról. A Kinnarps áttekintette a felmérés eredményét.

Mi a jelentősége annak, hogy a dolgozók elégedettek egy vállalatnál? Sokkal több, mint gondolnánk. Goffey és Jones a kutatás során megállapította, hogy az elégedett és elhivatott dolgozókat alkalmazó vállalatok forgalma négyszer akkora, mint a problémákkal küzdő vállalatoké. Emellett ezeknél a vállalatoknál az ügyfél-elégedettségi arány is átlagosan 89 százalék. Hogyan valósíthatja ezt meg egy vállalat? Az egyik legfontosabb tényező a kultúra: eltérő személyiséggel rendelkező, de egymást kiegészítő embereket célszerű alkalmazni.
„Olyan alkalmazottakat kerestünk, akik látszólag nem illenek össze, de új meglátásokat közvetítenek egymás felé” – mondta Philip Dilley at Arup, a világ egyik vezető tervezési és mérnöki megoldásokat kínáló vállalatának vezetője.
A brit szupermarket-lánc, a Waitrose a helyi munkaerő jelentőségét ismerte fel, és kiemelten fontosnak tartja az alkalmazottak munkája és szabadidős tevékenysége közötti egyensúly megteremtését. Ezért a vállalat megtéríteni a dolgozók hobbija során felmerülő költségek felét, legyen szó akár zongoraleckékről vagy főzőtanfolyamról. A McDonalds is hasonlóan bőkezű: Angliában 16,5 milliárd forint értékű összeget fordít az alkalmazottak továbbképzésére.
Goffey és Jones végül hat olyan tényezőt határozott meg, amelyek a tökéletes munkahely ismérveinek tekinthetők:
• Az alkalmazottak minden helyzetben önmaguk lehetnek.
• Az alkalmazottak minden esetben értesülnek a számukra fontos információkról.
• A vállalat elismeri és fejleszti az alkalmazottak erősségeit.
• A vállalat fontos küldetéssel rendelkezik.
• Az alkalmazottak kiteljesedhetnek munkájukban.
• A munkahelyen nincsenek ésszerűtlen szabályok.
Mindez természetesen nem forradalmi újdonság, ennek ellenére azonban a Goffey és Jones által vizsgált vállalatok közül csak néhányan feleltek meg mind a hat tényezőnek.
Az Ön munkahelyével mi a helyzet?