Itt szeretnénk dolgozni!

2014-10-23

Itt szeretnénk dolgozni!

A világon hol a legjobb dolgozni és eltölteni a szabadidőt? A Kinnarpsnál egy izgalmas felmérést olvastunk arról, hogy Ausztráliában élhető a legjobb minőségű élet.

Gondolt már arra, hogy elköltözik és újrakezdi? Az Economic Intelligence Unit minden évben felméri a világ legnagyobb városaiban az életminőséget. A kritériumok között minden megtalálható az egészségügytől, a kultúrán, a biztonságon, az infrastruktúrán és a munkán át egészen addig, hogy mennyire boldogok az emberek valójában az adott helyen. Melbourne már a negyedik évben végzett az első helyen, folyamatosan egymás után. 97,5 pontot kapott a 100-ból. Azonban nagyon szoros verseny volt, ahol Bécs, Ausztria főváros a csak 0,1 ponttal maradt le. Mindkét város fej-fej mellett állt szinte az összes kategóriában, a döntő, és európai szemmel igen meglepő faktor azonban az volt, hogy Melbourne több pontot kapott a kultúrára, mint Bécs. Ehhez vegyük még hozzá a nagyszerű éghajlatot és a város körül található több mint 200 golfpályát. Azonban nem csak Melbourne népszerű „a föld túloldalán” – négy ausztrál város végzett az első tízben. (Adelaide az ötödik, Sydney a hetedik és Perth a kilencedik.)
Hol nem érdemes élni és dolgozni? A lista végén a hihetetlenül veszélyes és bizonytalan városok találhatók. A legrosszabb életminőséget biztosító város a szíriai Damaszkusz.

A 10 legjobb város, ahol érdemes dolgozni
1. Melbourne
2. Bécs
3. Vancouver
4. Toronto
5. Adelaide
6. Calgary
7. Sydney
8. Helsinki
9. Perth
10. Auckland