Díjat nyert a Capella dizájnja

2016-02-25

Egyedi tulajdonságaival a Capella egyesíti mindazt, amit a Kinnarps az irodaszékekkel kapcsolatban fontosnak tart. Eddig is tudtuk, hogy ezen a széken kényelmesen és ergonómiailag helyesen ülhetünk. Emellett a Capella stílusosságát érintő minden kétely is eloszlott, amikor a szék nemrégiben elnyerte a Good Design Award (jó dizájn) díjat.

A Chicago Athenaeum Építészeti és Dizájn Múzeum évről évre díjazza az innovatív és úttörő termékek élenjáróit az egész világon. A „Bútorok” kategóriában idén a Capella kapta meg ezt az elismerést.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Capella nyerte el a Good Design Award díjat. Nagyon büszkék vagyunk erre a székre, és reméljük, hogy a Capella hosszú távon a Kinnarps igazi klasszikusává növi ki magát” – mondta Elisabeth Slunge, a Kinnarps termékdizájnért felelős vezetője.

A Capella nemcsak szép, hanem a Kinnarps legújabb innovációjával, a FreeMotion®-nel is fel van szerelve. Ezzel a rendszerrel a szék apró, kiegyensúlyozott mikromozgásaiból apró mozgások keletkeznek anélkül, hogy a szék ingatag lenne. Az irodaszék kifejlesztése mögött az az elv húzódik, hogy az ülés nem a mozdulatlanságról szól, ezért ez a szék mozgásra ösztönzi a testet üléskor úgy, hogy a test számára közben mégis a lehető legkényelmesebb érzetet nyújtja.