KINNARPS TREND REPORT 2. rész: A FIXTŐL A VEZETÉK NÉLKÜLIIG

2013-09-26

A technika villámgyorsan fejlődik. Mit jelent ez a társadalom, a munkahelyek és az egyes ember számára, amikor folyamatosan online vagyunk, és mindenki számára elérhetőek vagyunk? A Kinnarps közelebbről is megvizsgálja ezt a jelenlegi trendet, ami mindent meg fog változatni, és aminek még csak az elején vagyunk.

Ping!
Éjfél van, és bejövő e-mail villog a mobilodon. Nem bírsz a kíváncsiságnak ellenállni, és megnézed, ki küldte azt. Ismerős a helyzet? Bizonyára nem vagy egyedül ezzel. A német vállalati egészségbiztosítási alap (BKK) által készített tanulmány szerint a németek 84%-a azt mondta, hogy normál munkaidejükön kívül is elérhetők. Összesen 51% azt is mondta, hogy éjjel-nappal elérhető.

Néhány év alatt a technika fejlődése alapvető változásokat okozott a társadalomban. A munka és a szabadidő összemosódik, akárhol is élünk. Napjainkban például a legtöbb légitársaság úgy érzi, hogy utasaiknak wi-fi kapcsolatot kell biztosítaniuk. Becsekkolunk, hátradőlünk ülésünkön, és folytatjuk táblázataink tanulmányozását, írjuk a jelentéseket, kifizetjük számlánkat laptopunk segítségével, miközben 1000 méter magasan suhanunk a levegőben úti célunk felé. Képzeljék el, csak 12 év telt el azóta, hogy Georg Bush amerikai elnöknek le kellett szállnia az Airforce One repülőgéppel, mert 2001. szeptember 11-én nem tudott kapcsolatba lépni a Pentagonnal repülés közben.

Jelen írásunk célja, hogy folyamatában lássuk a dolgokat.  Mint tudjuk, a világ folyamatosan újrafogalmazza önmagát az új innovációk szakadatlan folyamában. Egyik elképesztőbb, mint a másik. A Google nemrég mutatta be normál szemüveghez hasonlító, fejre szerelt számítógépét, amelyik szóbeli parancsokra reagál. Nemcsak olyan gyakorlati feladatokat lehet végrehajtani a szemüvegnek adott parancsokkal, mint az ajtó kinyitása vagy az irodai világítással való kommunikálás, hanem dokumentálhatjuk mindennapi életünket, és élőben megoszthatjuk élményeinket barátainkkal és kollégáinkkal. Hogy mindez milyen hatással lesz a jövőbeni találkozásokra, aligha tudjuk elképzelni. Az én szemem a te szemed is lesz, szinte már nem is lehetünk közelebb a másik személyhez. Eljött a vezeték nélkül korszak.
- Öt éven belül a széles sáv annyira kiszélesedik, hogy nem kell már bekábelezni az épületeket - mondja Martin Cook, az angliai BDP belsőépítészeti és grafikai tervezés csoportjának vezetője.

És az a legjobb benne, hogy ez a technika mindenki számára elérhető. Vessük össze ezt a néhány évvel ezelőtti helyzettel, amikor hosszadalmas kezelési utasításokra és egész szabályzatokra volt szükség a számítógépen történő szövegíráshoz, - és napjainkra mennyire lebontotta a tudás korlátait a technika, egyszerűvé és felhasználóbaráttá vált. Csak mutass rá, és nyomd meg!

A vezeték nélküli eszközök egyre növekvő használata hozzájárul a hihetetlenül rugalmas munkahely kialakulásához, és ahhoz, ahogyan az emberek egymással érintkeznek. Már nem vagyunk helyhez kötve, lényegében ott dolgozhatunk, ahol akarunk. - Ez olyan tényező, amit mindenképpen figyelembe kell vennünk a munkahelyek tervezésekor - mondja Ian Weddell, az egyesült királysági Kinnarps kereskedelmi vezetője.

Az egyének számára ez a szabadság új formáját hozza létre, ami igen messze van az időktől és a blokkoló óráktól. A YouGov kutatóintézet szerint Nagy-Britanniában a dolgozók 30%-a úgy gondolja, hogy a munkahelyi rugalmasság produktívabbá teszi őket, 43%-uk pedig úgy érzi, hogy ez csökkenti a stresszt.
De azt jelenti-e ez, hogy az általunk ismert iroda el fog tűnni? Egyáltalán nem. Viszont személyre kell szabni az irodát, és meg kell újítani, hogy megfeleljen a jövő igényeinek.
- A munkavégzés egyre mobilabb, sok ember nem irodában, hanem máshol dolgozik, de nem mindenki dolgozik otthonról. De továbbra is lesz lesz igény a szabványos irodára - mondja Beata Osiecka, a lengyelországi Kinnarps ügyvezető igazgatója.

Végső soron mindez természetesen a technika változásáról szól, de az emberi agy még mindig változatlan. Nekünk továbbra is azon kell dolgoznunk, hogy képesek legyünk olyan ötleteket megvalósítani, ami a cégeknek biztosítja a számukra szükséges kreatív környezetet. Ez a dinamikus és fix hely nagyon lényeges a vállalatok túlélése szempontjából. Ennek innovatív példája a rugalmas munkahelyek használatának terjedése. Stockholmban például vannak ún. egyesített terek, ahol több cég közösen használja az irodákat, és megosztják az "általános költségeket". A haszon nyilvánvaló. Az irodaterület teljesen ki van használva, és egyúttal izgalmas találkozások történnek, új üzleti kapcsolatok jönnek létre, amikor különböző háttérrel és tapasztalatokkal rendelkező emberek jönnek össze egy helyen.

De az újfajta szabad munkavégzési stílus egyúttal teljesen más követelményeket állít a munkáltatók és a dolgozók elé. Rengeteg tudományos beszámoló létezik az "internetfüggőség szindrómáról" és a "Crakcberry effektusról", más szóval a mobiltelefonok szenvedélybetegséget okozó természetéről. Németországban sok vállalat, köztük a Volkswagen úgy döntött, hogy leállítja e-mail szervereit a szokásos munkaidőn kívül. Ursula von der Leyen német munkaügyi miniszter még tovább szeretne lépni ezen a téren. Tavaly világos szabályokat sürgetett annak megakadályozására, hogy a dolgozók úgy érezzék, elektronikus leveleiket munkaidőn kívül is meg kell válaszolniuk.
- Ahogyan vannak munkavédelmi szabályaink, például bizonyos munkahelyeken védősisakot kell viselni, vagy a kábelezés helyes módjára vonatkozóan, pszichológiai védelemnek is léteznie kell - mondta Ursula von der Leyen.

Bizonyos mértékig lehet, hogy ez a fejlődés önszabályozó lesz, legalább is a fiatalabb generáció körében.
- Itt Norvégiában egyértelműen látom azt a tendenciát, hogy az emberek ténylegesen nem beszélnek mobilon a metróban, a buszokon és közterületeken. Ez egy közösségi szinten zajló tanulási folyamat. A fiatalabb generáció többet tud a közösségi médiákról, és jobban ismeri, hogyan lehet használni azokat úgy, hogy ne jelentsenek terhet a társadalom számára - mondja Liv Tveter, a norvégiai Kinnarps ügyvezető igazgatója.

Idézet
A vezeték nélküli eszközök egyre növekvő használata hozzájárul a hihetetlenül rugalmas munkahely kialakulásához, és ahhoz, ahogyan az emberek egymással érintkeznek.

 

TUDTA-E,

• hogy amikor Neil Armstrong leszállt a Holdra az Apollo 11 űrhajóval 1969-ben, a teljes rakétában kevesebb számítási teljesítmény volt, mint ma egy standard okostelefonban?

• hogy a Kairos Future által a Manpower részére készített svéd tanulmány azt állapította meg, hogy csak a résztvevők negyede érzi úgy, hogy technikai igényeit kielégítik a mai munkahelyek?

• hogy az internetelérést olyan fontosnak tartják, hogy az ENSZ 2012-ben felvette ezt az alapvető emberi jogok listájára?