KINNARPS TREND REPORT 3. rész Bronz helyett ezüst társadalom

2013-10-24

Vajon teljes mértékben jó hír, hogy egyre egészségesebbek vagyunk és tovább élünk? Igen is és nem is, mivel a 65 év felettieket támogatni is kell. Erre lehetne egy egyszerű megoldás: a legtöbb ember ugyanis akkor is tovább akar dolgozni, amikor idősebb lesz. Ehhez viszont a munkakörnyezet kiválasztásának és az idősebb generáció által biztosított készségek jobb kihasználására van szükség.

Azok, akik a negyvenes években születtek – vagy ahogyan az egyik svéd pénzügyminiszter hívja ezt a generációt, a „húshegyek” – nem szeretnek üldögélni és galambokat etetni.
Inkább a Dolomitokban túráznak, franciául tanulnak és megismerkednek a Photoshop rejtelmeivel, hogy megvalósíthassák álmaikat.
„Szerintem van valami igazság abban a mondásban, hogy a 60 az új 40. Viccesnek tűnhet, de még mindig 30 évesnek érzem magam” – mondja Derek Barker, az egyesült királysági Haskoll tervező és építészeti iroda 61 éves vezérigazgatója.

„Idős, mégis fiatalos – ez vagyok én! Modernül szeretnénk kinézni, és úgy gondolom, hogy ez a ruhákra, a bútorokra és a színekre is vonatkozik” – folytatja.
Egyre több idős ember gondolja úgy, hogy 65 éves kora után több mindent tud nyújtani. Egy tanulmány szerint, amelynek készítése során több mint 1 000 emberrel készítettek interjút, a negyvenes években születettek közül tíz emberből nyolc bízik abban, hogy 70 éves kora  után is fog tudni dolgozni. Az X generáció (akik 1961 és 1979 között születtek) tagjai közül a válaszolók körében ez az arány még nagyobb volt.

Ha kiderülne, hogy a többség nemcsak hogy fel van készülve rá, de akar is dolgozni idősebb korában, megoldódna a jóléti rendszer egyik legbonyolultabb kiegyenlítődési problémája, az, hogy az egyre nagyobb számú idős embert hogyan tudja támogatni az egyre kevesebb fiatal,
„Különféle stratégiák léteznek ezeknek a problémáknak a megoldására, de egyik se jobb és hatásosabb, mint az, hogy az idősek többet és hosszabb ideig dolgoznak” – írja egy érvelő cikkben Mårten Blix, a kormány jövővel foglalkozó bizottságának tanácsadója.

A problémát mindenesetre magáénak érzi valaki, mégpedig a cikk írójának édesapja. Hans Blix júniusban lett 85 éves, és többek között  az Egyesült Arab Emirátusok kormányának nukleáris energiaügyi tanácsadójaként gyakran ingázik Abu-Dzabiba. Ezenkívül a Vattenfall nukleáris biztonsági tanács tagja, a csernobili atomerőmű nemzetközi bizottságának elnöke és a Fokus hírújság rovatszerzője.

Bár Hans Blix kicsit szélsőséges példa, a helyzete nem egyedülálló.

„Úgy látjuk, hogy az idősebb munkaerő a jövőben tovább fog dolgozni. Lényeg, hogy hasznosítsuk a készségeiket és a tapasztalataikat. Úgy vélem, hogy a negyvenes években született „baby boom” generáció által szerzett tapasztalat segítséget jelenthet a fiatalabb generáció számára, míg az Y generáció lazasága, kapcsolati hálója és online jelenléte kedvező hatással lehet az idősebb kollégákra” – gondolja Ian Weddell, az egyesült királysági Kinnarps kereskedelmi vezetője.

De mit tehetünk azért, hogy az idősebb generáció tagjai úgy érezzék, hogy szükség van rájuk és szívesen látják őket, nem úgy, mint Jack Nicholson karaktere a „Schmidt története” című hollywoodi filmben, aki a búcsúpartiján hiába várja, hogy az utódja jó tanácsokat kérjen tőle?

Az egyik kulcstényező feltehetően az, hogy hogyan tekintünk az idősek kompetenciaszintjére. Ha a fiatal generáció érvényesülésének akadályaként tekintünk rájuk, akkor a helyzet nagyon nehéz. Ha viszont az a meghatározó álláspont, hogy a különböző korosztályok egy munkahelyen jól kiegészítik egymást, máris optimistábban tekinthetünk a jövőbe.
Tény, hogy az idősebbek a munkaerőpiac számára is egyre vonzóbbak. Nem szokatlan, hogy Amerikában az új munkatársak 75 évesnél idősebbek. Az idős tanácsadók tiszteletet ébresztenek az ügyfelekben. Németországban az „Erfahrung Deutschland” és az „AgeBroker” toborzó platformok professzionális támogatást biztosítanak idősebb vagy nyugdíjba vonult szakértők révén, akiket készségeik és tudásuk alapján különösen nagyra tartanak.

De praktikus és konkrét szempontokat kell átgondolni abban a tekintetben is, hogy az idősebbeket hogyan motiváljuk arra, hogy tovább dolgozzanak.
Ebbe a kérdésbe beletartozik a munkahely kialakítása, a jobb világítás, az ergonomikus bútorok és a hallókészülékekhez való hozzáférés.
„Most először négy generáció is együtt dolgozik a munkahelyeken, ez pedig azt jelenti, hogy mindenkinek törekednie kell arra, hogy kialakítsa a saját maga számára megfelelő munkakörülményeket. Fontos szempont, hogy egy 70 éves és egy 20 éves alkalmazottnak teljesen más igényei vannak a munkahelyen” – mondja Henrik Axell, a Kinnarps Activity Based Working Environment (tevékenységalapú munkakörnyezet) koncepciójának megalkotója.

És azt sem szabad elfelejteni, hogy az idősebbek hosszabb ideig tartó foglalkoztatása különböző okokból kifolyólag nem mindegyik szakmánál jó ötlet.
Egy építésznek 70 éves kora után is valószínűleg több lehetősége van aktív szakmai karrierjét folytatni, mint egy esztergályosnak.
De ahogyan egyre inkább sikerül megvalósítani az átgondolt gazdaság koncepcióját, ahol a nehéz fizikai munkát gyakran gépek végzik, és az intelligencia fontosabb az erőnél, egyre több olyan munka lesz, amelyet idősebbek is elvégezhetnek.
Ha ebben a világban ötvözzük az idősebb generáció tapasztalatát a fiatalabb generáció kreatív látásmódjával, még jobb eredményeket érhetünk el.

„Meggyőződésem, hogy egy izgalmas időszak áll előttünk. Több olyan ezüsthajú személlyel találkozhatunk majd, akik az előző generációnál egészségesebbek lesznek. „ Sokunk számára a munka egy életstílus, és én soha nem akarok nyugdíjba menni” – mondja Martin Cook, az egyesült királysági BDP vállalat belsőépítészeti és grafikai tervezőcsoportjának vezetője.

 

Tudtad-e...

...azok, akik ma 50 évesek, öt évvel tovább fognak élni, mint az előző generáció.

...az EU-ban a dolgozó korú (15-64) népesség aránya 2060-ra megfeleződik.

...egy Y* generációról készült tanulmányban a megkérdezettek 76%-a szeretett volna mentorokat.

 

*Több eltérő definíció is van arról, hogy mely korcsoportok tartoznak bele az Y generációba, de a korosztály egyik sajátossága, hogy mobiltelefon és személyi számítógép szinte egész életükben létezett, és hogy az internet már fiatal koruk óta mindennapos dolog.