KLEUREN KIEZEN OP BASIS VAN UW STEMMING

2013-05-07

Tags:

Hebt u genoeg van witte kantoormuren? Verander de kleur met een klik op uw mobiele telefoon!

Soms komt u 's morgens op kantoor en zou u wel willen dat iemand het kantoorinterieur had vervangen of een muur een ander kleurtje had gegeven?
De Engelse ontwerpreus Ron Arad heeft een van de meest interessante nieuwe producten van het jaar ontworpen – No Bad Colours zijn muurtegels die van kleur kunnen veranderen. Op zoek naar een kalmerende blauwe muur bij de bestuursvergadering 's morgens, een pittig geel voor de lunch en dan een vlammend rood 's avonds na het werk? De keus is aan u en de variaties zijn eindeloos. En dat allemaal zonder verf of verfroller, aangezien het hele proces geregeld wordt vanaf uw computer of mobiele telefoon. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat u zich geen zorgen hoeft te maken of u misschien in de winkel de verkeerde tint hebt gekozen ...
De technologie werd ontwikkeld door het Britse bedrijf Versatiles Technologies en is gebaseerd op elektrische impulsen die door een dunne vloeistoflaag tussen de tegels worden overgebracht. Met andere woorden: er is geen standaard lichtbron, wat erg handig is, zelfs onderhoudstechnisch gezien.
Het kost ongeveer £ 400 per m² om No Bad Colours te installeren, vergelijkbaar met de prijs van marmer.
"Dit is een heel boeiende technologie met enorm veel toepassingsgebieden. Natuurlijk kunt u het toepassen op muren en vloeren, maar ook op meubels en kleinere voorwerpen. Dit is nog maar het begin", zegt Ron Arad.

Ron Arad introduceert kleur in interieurs. Foto: Graeme Montgomery.