18 minutter som sparer tid

2015-08-20

Vi vet alle hvordan det er – møter tar tid. I beste fall er de fantastiske. I verste fall er de sløseri med verdifulle timer og energi. Men det finnes en annen måte! Kinnarps ser på den nye møtetrenden ”Speed-meetings”.

De er korte og effektive, og i likhet med Ted Talks kan de ikke vare lenger enn 18 minutter. Undersøkelser viser nemlig at vi ikke klarer å opprettholde full konsentrasjon lenger enn det.

Speed-meetings har man én gang i uken på et bestemt tidspunkt for alle ansatte. Hemmeligheten er den enkle strukturen. I stedet for å gå gjennom lange agendaer, informerer man om de viktigste hendelsene i selskapet, strategier og prioriteringer, og avslutter med en åpen spørsmålsrunde. En smart metode for å bygge delaktighet, engasjement og transparens. Resultatet blir en inkluderende arbeidskultur. For finnes det noe verre enn å være på en jobb der man ikke vet fullt ut hva som skjer? Det skaper lett frykt og unødig ryktespredning.

Speed-meetings erstatter naturligvis ikke alle møter, men de er en effektiv metode for å gi informasjon på bare 18 minutter, som ellers ville lagt beslag på mange verdifulle timer for medarbeiderne. Prøv selv. Det er bare å velge en dato og sette i gang!