5 smarte foredrag

2015-10-06

Hva er de hotteste trendene, og hva snakker man om på arbeidsplasser rundt om i verden? Her er fem av de mest omdiskuterte og sette foredragene på Ted Talks akkurat nå. Vær så god, la deg inspirere!

1. KONTORSKREKK. Hvorfor er det så vanskelig å jobbe – på nettopp arbeidsplassen? Nesten fire millioner har lastet ned det like tankevekkende som humoristiske foredraget, der forfatteren Jason Fried resonnerer knivskarpt rundt det merkelige faktum at når vi har en viktig arbeidsoppgave å gjøre, velger vi å gjøre den hjemme, på flyet, på en kafé… Hvor som helst, bare ikke på kontoret.

https://www.ted.com/talks/jason_fried_why_work_doesn_t_happen_at_work

 

2. MANGFOLD. Hvordan kan vi skape en arbeidsplass uten fordommer, der man i stedet fokuserer på mangfold, likestilling og ansvarlighet? Verna Myers er en av verdens ledende forskere, og med erfaring fra tusener av arbeidsplasser forteller hun om en reise som begynner innenfra med deg selv. Slik kan du gjøre en forskjell!

http://www.ted.com/speakers/verna_myers

 

3. TEAMFØLELSE. Morgana Bailey kaller seg selv ”personalsjefaktivist”, og er overbevist om at veien til fremgang går gjennom den grenseløse arbeidsplassen, der medarbeidere med ulike erfaringer og ulik alder lærer å arbeide sammen i team.

http://www.ted.com/speakers/morgana_bailey

 

4. GENERASJON Y. Hvorfor er de så kompliserte? Hva tenker de på? Mange foretak legger ned mye energi og forskning i å forsøke å forstå en generasjon som ikke er som andre. Men hva mener ”millenials” (personer som er født etter 1985) om seg selv og om arbeidslivet? Se denne spennende forelesningen fra Patrice Thompson, som nylig fullførte studiene sine på London School of Economics.

http://www.ted.com/watch/ted-institute/ted-state-street/patrice-thompson-closing-the-gap-a-millennial-proposal-for-a-happy-multigenerational-workplace

 

5. SAMHOLD. De fleste bedrifter drives av en stjernekultus rundt noen svært høyt presterende medarbeidere som setter agendaen for alle andre. Næringslivsprofilen Margaret Heffernan fremhever i stedet samhold som den drivende kraften bak en bedrifts fremgang. Hun bruker en flokk kyllinger til å anskueliggjøre resonnementet sitt… Denne må sees av alle ledere med ambisjoner!

https://www.ted.com/playlists/60/work_smarter